Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rugsėjo 11-osios išpuolių įkvėpėjas iš Didžiosios Britanijos gavo 0,5 mln. svarų sterlingų advokatams

Radikalus musulmonų dvasininkas Abu Qatada, kuris anksčiau buvo laikomas „al Qaeda“ lyderio Osamos bin Ladeno dešiniąja ranka Europoje ir vienu iš Rugsėjo 11-osios atakų įkvėpėju, sulaukė solidžios Didžiosios Britanijos teisingumo ministerijos paramos – daugiau nei 500 tūkst. svarų sterlingų. Šie pinigai vyrui turėtų padėti kovoti su tų pačių britų siekiu jį deportuoti.
Abu Qatada
Abu Qatada / AFP/Scanpix nuotr.

Tiek kainuos advokatų, kurie padeda 51-erių A.Qatadai priešintis britų norui išsiųsti jį į Jordaniją, paslaugos. Šioje šalyje dvasininkas už teroristinę veiklą buvo nuteistas už akių kalėti iki gyvos galvos. Jo išsiuntimo priešininkai aiškina, esą Jordanijoje vyrui nebus garantuotas teisingas teismas, rašo dienraščio „The Daily Telegraph“ interneto svetainė.

Minėta suma yra gerokai didesnė nei ankstesnės vyriausybės prognozės. Dešimtmetį trunkanti A.Qatados kova už likimą Didžiojoje Britanijoje jau kainavo per 3 mln. svarų sterlingų.

Manoma, kad sąskaita, į kurią įtrauktos priežiūros priemonės, reikalingos dvasininkui nuolat stebėti ir kainuojančios apie 100 tūkst. svarų sterlingų per savaitę, dar labiau išsipūs. Mat vyrui gresia iškeldinimas iš namo, į kurį jis įsikėlė tik praėjusią savaitę.

Gruodžio pradžioje jį teismas paleido už užstatą. Ėmęs skųstis dėl žiniasklaidos persekiojimo, teroristas persikraustė į didesnį 450 tūkst. svarų sterlingų vertės namą šiaurės vakarų Londone. Žinoma, tai padaryta už mokesčių mokėtojų pinigus, mat nei A.Qatada, nei jo žmona bei penki vaikai niekur nedirba.

Bet jam greičiausiai teks vėl keisti gyvenamąją vietą. Namo savininkė, priblokšta žinios, ką įsileido, siekia įnamius iškraustyti.

Teisingumo ministerijos duomenys rodo, kad teroristui jau buvo suteikta teisinės pagalbos už beveik 516 tūkst. svarų sterlingų, nors anksčiau prognozuota tik 390 tūkst. svarų sterlingų suma. Dar 825 tūkst. siekia Vidaus reikalų ministerijos sąskaita ir 850 tūkst. – išlaidos A.Qatados apgyvendinimui arba kalėjime, arba namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas