Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija branduolinį ginklą ketina dislokuotas netoli sienos su Lenkija

Rusijos ambasadorius Baltarusijoje Borisas Gryzlovas pareiškė Rusija branduolinius ginklus dislokuos teritorijoje, esančioje netoli sienos su Lenkija.
Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka

Kaip rašo „Belta“ , iki liepos 1 dienos Baltarusijoje bus parengta saugykla, kurioje bus galima laikyti taktinius branduolinius ginklus.

„Ji bus perkelta prie vakarinių mūsų sąjunginės valstybės sienų ir padidins mūsų saugumo užtikrinimo galimybes. Tai bus padaryta nepaisant triukšmo Europoje ir Jungtinėse Valstijose“, – sakė D.Gryzlovas.

Jis pasidžiaugė, kad branduolinės energijos dislokavimas Baltarusijoje sukėlė plačias diskusijas Vakaruose.

„Pagaliau jie atkreipia dėmesį į tai, kad turi būti tam tikras paritetas. Jei kalbame apie Amerikos branduolinio ginklo dislokavimą Europos šalyse, tai yra Italijoje, Belgijoje, Olandijoje, Vokietijoje ir Turkijoje, tai turime imtis priemonių, kurios padidintų mūsų sąjunginės valstybės saugumą“, – sakė Rusijos ambasadorius.

Kovo pabaigoje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad kaimyninėje Baltarusijoje, kuri taip pat yra Maskvos sąjungininkė, dislokuos taktinius branduolinius ginklus. Tuo metu Baltarusija aiškino, kad toks sprendimas priimtas dėl agresyvių NATO šalių veiksmų, keliančių grėsmę Baltarusijos saugumui,.

„AFP“/„Scanpix“/Rusijos lyderis Vladimiras Putinas
„AFP“/„Scanpix“/Rusijos lyderis Vladimiras Putinas

Minskas taip pat konstatavo, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino savaitgalį paskelbti planai Baltarusijoje dislokuoti Rusijos taktinius branduolinius ginklus neprieštaraus tarptautiniams branduolinio ginklo neplatinimo susitarimams, nes Baltarusija šių ginklų nekontroliuos.

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis įspėjo, kad Briuselis yra pasirengęs įvesti naujas sankcijas Baltarusijai, jei Minske bus laikomi Rusijos branduoliniai ginklai.

Tarptautinė kampanija už branduolinių ginklų likvidavimą (ICAN) ne kartą įspėjo, kad grasinimai branduoliniais ginklais sukuria labai pavojingą netikrumo jausmą dėl galimo jų panaudojimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas