Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija „dėl nelegalaus turinio“ ribos „Twitter“

Rusija trečiadienį paskelbė planuojanti šalyje apriboti socialinio tinklo „Twitter“ paslaugas vartotojams ir nurodė, kad to imasi dėl tinklo nesugebėjimo pašalinti „nelegalų turinį“.
„Twitter“ logotipas
„Twitter“ logotipas / ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.

Maskva pastaraisiais mėnesiais didino spaudimą Vakarų technologijų milžinėms, tokioms kaip „Facebook“ ir „Twitter“, dėl socialiniuose tinkluose skelbiamų raginimų dalyvauti antivyriausybinėse demonstracijose.

Rusijos žiniasklaidos priežiūros institucija pareiškime nurodo, kad sprendimu apriboti „Twitter“ paslaugas siekia „apsaugoti Rusijos piliečius“ ir priversti kompaniją laikytis Rusijos įstatymų.

„Roskomnadzor“ nurodė, kad sutrikimai prasidės trečiadienį ir kad tai bus „paslaugų spartos sulėtinimas“ visiems mobiliųjų įrenginių vartotojams bei 50 proc. stalinių kompiuterių vartotojų.

„Roskomnadzor“ sakė, kad nuo 2017 metų nusiuntė tviteriui „daugiau kaip 28 tūkst. pradinių ir kartotinių prašymų“ pašalinti nuorodas į vaikų pornografiją, informaciją apie narkotikų vartojimą ir raginimus nepilnamečiams nusižudyti.

Institucija įspėjo, kad jei „Twitter“ ignoruos Rusijos įstatymus, jam gali būti taikomi tolesni suvaržymai, įskaitant visišką draudimą Rusijos teritorijoje.

Rusijos pareigūnai pastaraisiais metais pasiremdami kova su ekstremizmu bei terorizmu ir nepilnamečių apsauga griežtina interneto kontrolę.

2019 metais buvo priimtas įstatymas dėl „suverenaus interneto“ kūrimo, siekiant atskirti Rusiją nuo pasaulinio tinklo. Aktyvistai baiminasi, kad taip bus sustiprinta vyriausybės kontrolė kibernetinėje erdvėje ir slopinama žodžio laisvė.

Rusija jau yra uždraudusi virtinę interneto svetainių, atsisakiusių bendradarbiauti su valdžia. Tarp jų yra vaizdo platforma „Dailymotion“ ir profesinis socialinis tinklas „LinkedIn“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas