Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 23 /2022 03 24

Rusija išsiunčia JAV diplomatų, reaguodama į analogišką Vašingtono žingsnį

Rusija trečiadienį pareiškė išsiunčianti Amerikos diplomatų, atsakydama į Vašingtono anksčiau šį mėnesį priimtą sprendimą išsiųsti 12 JAV įsikūrusių Maskvos atstovų Jungtinėse Tautose.
Maskva
Maskva / 123rf.com nuotr.

„Kovo 23 dieną Amerikos diplomatinės misijos vadovui, kuris buvo iškviestas į Užsienio reikalų ministeriją, buvo įteikta nota su Amerikos diplomatų, paskelbtų persona non grata, sąrašu“, – sakoma ministerijos pranešime.

Šis žingsnis buvo žengtas atsakant į Vašingtono sprendimą išsiųsti Jungtinėse Tautose Niujorke dirbusius rusų diplomatus, sakė šaltinis.

„JAV buvo griežtai įspėtos, kad bet kokie priešiški Jungtinių Valstijų veiksmai Rusijos atžvilgiu sulauks ryžtingo ir deramo atsako“, – priduriama ministerijos pranešime.

JAV Valstybės departamento atstovas patvirtino, kad iš Maskvos buvo gautas nepageidaujamais paskelbtų diplomatų sąrašas.

„Tai naujausias nenaudingas ir neproduktyvus Rusijos žingsnis mūsų dvišaliuose santykiuose. Raginame Rusijos vyriausybę nutraukti nepagrįstą JAV diplomatų ir darbuotojų išsiuntimą“, – sakė atstovas.

„Dabar labiau nei kada nors anksčiau svarbu, kad mūsų šalys turėtų reikiamą diplomatinį personalą, kuris palengvintų mūsų vyriausybių bendravimą“, – pridūrė jis.

Jungtinės Valstijos kovo pradžioje dėl šnipinėjimo išsiuntė iš šalies 12 Rusijos diplomatinės misijos prie JT narių.

„JAV informavo Rusijos atstovybę, kad pradedame Rusijos atstovybėje dirbančių 12 žvalgybos agentų, kurie piktnaudžiavo rezidavimo Jungtinėse Valstijose privilegijomis vykdydami šnipinėjimo veiklą, kenkiančią mūsų nacionaliniam saugumui, išsiuntimo procesą“, – tąkart išplatintame pranešime nurodė JAV misijos prie JT atstovė Olivia Dalton.

Rusijos ambasadorius JAV Anatolijus Antonovas pasmerkė šį „priešišką žingsnį“ ir pabrėžė, kad Maskva „giliai nusivylusi“ ir „visiškai atmeta“ JAV argumentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas