Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija masiškai atakavo raketomis Ukrainos miestus: pranešama apie sprogimus ir aukas

Ankstyvą ketvirtadienio rytą visoje Ukrainos teritorijoje nuskambėjo oro pavojaus sirenos, nes Rusijos pajėgos pakėlė į dangų strateginius bombonešius. Vėliau pranešta apie smūgius raketomis keliose Ukrainos srityse: padaryta žala infrastruktūrai ir skaičiuojamos oro antskrydžio aukos.
Strateginiai bombonešiai „Tupolev Tu-95MS Bear“. Karinis paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje
Strateginiai bombonešiai „Tupolev Tu-95MS Bear“. Karinis paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Ukrainos ginkluotosios oro pajėgos pranešė, kad keli lėktuvai Tu-95MS pakilo iš Olenijos aerodromo Rusijos Federacijos Murmansko srityje.

Vėliau Zaporižioje pataikyta į infrastruktūros objektą, apie tai pranešė Zaporižios srities administracijos vadovas Ivanas Fiodorovas.

„Vienas žmogus buvo sužeistas, informacija apie kitus nukentėjusiuosius tikslinama“, – pridūrė jis.

Tuo tarpu „Visuomenė“ praneša apie sprogimus Ivano-Frankivsko srityje.

Virš Lvivo praskrido apie 10 raketų: yra sužeistųjų

Apie smūgį Lvive pranešė miesto meras Andrejus Sadovijus.

„Mieste įvyko smūgis. Pirminiais duomenimis, sprogimo banga išdaužė kelių namų Lvive langus. Informacijos apie nukentėjusiuosius kol kas nėra. Grėsmė tebėra aktuali“, – ankstų ketvirtadienio rytą rašė jis.

Pasak mero, Rusija į Lvivą ir jo regioną galėjo pasiųsti daugiau kaip dešimt raketų.

„Pirminiais duomenimis, mūsų regiono link skriejo daugiau kaip 10 raketų. Priešlėktuvinė gynyba šios atakos metu suveikė gerai, bet vis dėlto viena pataikė į infrastruktūros objektą“, – sakė meras.

Jis pažymėjo, kad sprogimo banga išdaužė Nauchnaja gatvėje esančių gyvenamųjų namų langus ir pataikė į mokyklą. Į įvykio vietą atvyko gelbėjimo tarnybos.

Savo ruožtu Lvivo Karinės administracijos viršininkas Maksymas Kozickis, sakė, kad per rytinį išpuolį Lvive buvo sužeisti du žmonės – vyras ir moteris, gyvenantys Nauchnajos gatvės namuose. Jiems nustatytos pjautinės žaizdos. Jiems buvo suteikta pagalba vietoje.

Socialinių tinklų nuotrauka/Rusijos apšaudymo padariniai Ukrainoje
Socialinių tinklų nuotrauka/Rusijos apšaudymo padariniai Ukrainoje

„Lvive užfiksuotas smūgis į infrastruktūros objektą. Gaisras tęsiasi. Nauchnaja gatvėje esančiuose 16 gyvenamųjų namų sprogimo banga išdaužė dalį langų, apgadinti netoliese stovėję automobiliai“, – teigiama pranešime.

Vėliau jis pranešė apie dar vieną nukentėjusįjį – vyrą su hematoma viršugalvio srityje. Jis buvo paguldytas į ligoninę. Tai taip pat vieno iš namų, kuriuos apgadino sprogimo banga, gyventojas.

Visos tarnybos yra įvykio vietoje.

Visos į Kyjivą skridusios raketos – sunaikintos

Visos raketos, kurias Rusijos pajėgos vasario 15-osios naktį paleido į Kyjivą, buvo sunaikintos, praneša Kyjivo miesto karinė administracija.

„Dar viena raketų ataka prieš Ukrainą. Ataka buvo kombinuota. Visų pirma priešas į Kyjivą nukreipė įvairių tipų raketas. Jos į miestą pateko iš skirtingų krypčių. Oro pavojus sostinėje truko daugiau kaip 2 valandas. Priešlėktuvinės gynybos pajėgos ir priemonės, visos priešo raketos, skridusios į Kyjivą, buvo sunaikintos“, – nurodė Serhijus Popko.

„AP“/„Scanpix“/Karas Ukrainoje
„AP“/„Scanpix“/Karas Ukrainoje

Jis pridūrė, kad tikslų raketų skaičių ir tipą atskleis karinės oro pajėgos.

Preliminariais duomenimis, sostinėje aukų ir sugriovimų nebuvo.

„Dėkojame priešlėktuvinės gynybos kariams už puikų darbą“, – užbaigė S.Popko.

Sunaikinta 13 iš 26 rusų raketų

Ukrainos oro pajėgos ketvirtadienį paskelbė, kad praėjusią naktį sunaikino 13 iš 26 rusų paleistų raketų.

Oro pajėgų pranešime socialiniame tinkle „Telegram“ sakoma, kad rusai paleido 12 sparnuotųjų raketų Ch-101/Ch-555/Ch-55 iš strateginių bombonešių Tu-95MS, taip pat šešias balistines raketas „Iskander-M“/KN-23, dvi sparnuotąsias raketas „Kalibr“, keturias valdomąsias aviacines raketas Ch-59 ir dvi zenitines valdomąsias raketas S-300 iš įvairių vietų okupuotoje Ukrainos dalyje ir Rusijoje.

Ukrainos oro gynyba numušė 13 raketų: aštuonias Ch-101/Ch-555/Ch-55, vieną „Iskander-M“/KN-23, dvi „Kalibr“ ir dvi Ch-59.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas