Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija neigia gandus apie mobilizaciją, bet darbo skelbimais ieško mobilizacijos specialistų

Kremliaus ir Valstybės Dūmos atstovai vienas po kito tikina, kad artimiausiu metu, pavyzdžiui, gegužės 9-ąją, neketina skelbti visuotinės mobilizacijos. Bet „The Moscow Times“ išsiaiškino, kad valstybinės struktūros visoje šalyje – nuo Maskvos iki Kamčiatkos – ieško būtent mobilizacijos specialistų.
Rusijos šauktiniai
Rusijos šauktiniai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pavyzdžiui, balandžio 29 dieną Federalinės mokesčių tarnybos Maskvos inspektoratas paskelbė ieškantis „saugumo pareigūno“.

Skelbime, pasirodžiusiame portale „HeadHunter“, rašoma, kad pareigas užimsiantis asmuo bus atsakingas už „pasiruošimą mobilizacijai karo metu ir darbui paskelbus karo stovį bei nepaprastąją padėtį“.

Tą pačią dieną, balandžio 29-ąją, Maskvoje irgi pranešta, kad miesto šiaurės vakarų srities vidaus reikalų departamentas ieško mobilizacijos specialisto.

O per praėjusią savaitę panašių skelbimų pasirodė Kryme, Tiumenėje, Belgorode, Jelizove, kuris yra Kamčiatkos krašte.

Gegužės 4 dieną Novosibirsko regiono valstybinė klinikinė ligoninė pranešė ieškanti „darbo su mobilizacija“ specialisto. Siūlomas atlygis – 22 tūkst. rublių (314 eurų). Maskvoje tokie specialistai jau viliojami 60 tūkst. rublių (857 eurų) alga.

Apie galimybę, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali „specialiąją operaciją“ Ukrainoje oficialiai pavadinti karu ir paskelbti visuotinę mobilizaciją, balandžio 29 dieną užsiminė Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Benas Wallace'as.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Benas Wallace'as
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Benas Wallace'as

Nors jis pabrėžė neturintis konkrečios informacijos, anot CNN, tokiai nuomonei pritaria ir kitų Vakarų šalių pareigūnai.

Jei Rusijoje būtų paskelbtas karo stovis, būtų draudžiama politinių partijų veikla, renginiai ir piketai, įvesta cenzūra.

Taip pat nebebūtų galima išvykti iš šalies ir tiesiog pakeisti gyvenamosios vietos. Tikėtina ir komendanto valanda, be to, iš gyventojų ir kompanijų būtų galima konfiskuoti turtą, esą reikalingą gynybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?