Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija nori nesikišdama į vidaus reikalus padėti ieškoti sprendinio Venesuelos krizei

Maskva pasiruošusi prisidėti prie padėties Venesueloje sureguliavimo, bet nesikiš į šios valstybės vidaus reikalus, trečiadienį pareiškė Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas.
Riaušės Karakase
Riaušės Karakase / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Rusija pasirengusi visokeriopai prisidėti prie vidaus politikos situacijos Venesueloje sureguliavimo, nesikišdama į šios šalies vidaus reikalus“, – sakė jis žurnalistams.

„Ir Rusija kategoriškai nepritaria kišimuisi į bet kurių trečiųjų šalių vidaus reikalus“, – pridūrė D.Peskovas.

Naftos turtinga, bet ekonomikos krachą patyrusi Venesuela išgyvena sunkią politinę krizę. Opozicijos lyderis Juanas Guaido praėjusią savaitę pasiskelbė laikinuoju prezidentu ir paragino piliečius trečiadienį streikais mesti iššūkį šalies vadovui Nicolas Maduro, esą neteisėtai perrinktam antrai kadencijai.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“, trečiadienį pranešė, kad Venesuelos prezidentas N.Maduro sakė esąs pasirengęs derėtis su JAV remiama savo šalies opozicija ir pridūrė, kad pritartų pirmalaikiams parlamento rinkimams.

N.Maduro Karakase duodamas interviu „RIA Novosti“ sakė, kad „nori susėsti derybų su opozicija, Venesuelos taikos ir ateities labui“. Pasak jo, derybos galėtų būti surengtos tarpininkaujant kitoms šalims.

JAV, tuzinas Lotynų Amerikos šalių ir Kanada pripažino J.Guaido laikinuoju prezidentu, o Kinija ir Rusija – dvi pagrindinės Venesuelos skolintojos – paragino nesikišti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas