Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Rusija planuoja dar labiau atsijungti nuo Vakarų technologijų

Rusija nuėjo tik pusę kelio atsijungiant nuo Vakarų technologinių platformų, interviu „Moskovskij komsomolec“ sakė prezidento patarėjas Maksimas Oreškinas.
YouTube
YouTube / 123RF.com nuotr.

„Daugiau nei pusė „atsiskyrimo“ nuo Vakarų kelio jau nueita. Tačiau dar turime daug ką nuveikti. Svarbu pabrėžti, kad tai nėra tik atsijungimo ir persijungimo klausimas – tai yra mūsų pačių technologinių platformų įvairiose pramonės šakose kūrimo klausimas. Būtent tai dar turime padaryti“, – sakė M.Oreškinas.

Jis nenurodė, kokias konkrečiai platformas reikėtų parengti atjungimui. Stebėtojai mano, kad Rusija gali izoliuoti „Runet“ tinklą nuo pasaulinio tinklo. Tarp paslaugų, kurioms gresia pavojus, yra ir „YouTube“.

Po 2022 m. vasario mėn. plataus masto invazijos į Ukrainą įvestos sankcijos apribojo Rusijos struktūrų galimybes naudotis Vakarų infrastruktūra.

Pavyzdžiui, kai kurie Rusijos bankai neteko galimybės naudotis SWIFT. Kai kurių platformų atsisakymas veikti Rusijoje paveikė ir paprastus piliečius: dauguma Rusijoje išduotų banko kortelių nustojo veikti užsienyje, „Google“ paslaugų naudotojai prarado galimybę uždirbti iš reklamos ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius