Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl Kursko srityje apsilankiusių italų žurnalistų

Rusijos saugumo tarnyba pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl dviejų italų žurnalistų, kurie apsilankė Kursko srityje, kur Ukraina vykdo beprecedentį puolimą, apkaltinusi juos neteisėtu sienos kirtimu, šeštadienį pranešė Rusijos valstybinė žiniasklaida.
YAN DOBRONOSOV / AFP
YAN DOBRONOSOV / AFP

Rusijos FSB pradėjo bylą prieš „užsienio žurnalistus Simone Traini (Simoną Trainį) ir Stefania Battistini (Stefaniją Batistini), kurie neteisėtai kirto Rusijos Federacijos valstybinę sieną ir vykdė vaizdo filmavimą Kursko srities Sudžos gyvenvietės teritorijoje“, – pranešė Rusijos naujienų agentūra RIA, citavusi FSB pranešimą.

RAI pagrindinė naujienų programa trečiadienį parodė reportažą, kaip ukrainiečių karių lydimi žurnalistai važiuoja per sieną į Rusiją.

Reportaže matyti, kaip jie šarvuotąja transporto priemone važiuoja pro rusiškus kelio ženklus ir atvyksta į Sudžą, esančią už maždaug 10 km nuo sienos. Ten žurnalistai pasikalbėjo su vietos gyventojais.

Maskva dėl šio reportažo iškvietė Italijos ambasadorę Rusijoje.

Rusijos užsienio reikalų ministerija savo pranešime tuomet nurodė, kad Ceciliai Piccioni (Čečilijai Pičoni) pareikštas griežtas protestas dėl Italijos transliuotojo RAI reporterių komandos, „nelegaliai atvykusios į Rusiją nušviesti nusikalstamos Ukrainos karių teroristinės atakos prieš Kursko sritį“.

C. Piccioni per susitikimą paaiškino, kad RAI, „ypač redakcinės komandos, savo veiklą planuoja visiškai laisvai ir nepriklausomai“, naujienų agentūrai AFP nurodė Italijos užsienio reikalų ministerijos atstovas.

Rusijos užsienio reikalų ministerija anksčiau įspėjo, kad „šių Italijos piliečių veiksmai atitinka Rusijos baudžiamajame kodekse“ apibrėžiamas veikas.

Ministerija nurodė, jog Rusijos „kompetentingos žinybos imasi būtinų žingsnių visoms RAI darbuotojų įvykdytų nusikaltimų aplinkybėms nustatyti, kad įvertintų teisinį statusą ir imtųsi atitinkamų priemonių“.

Ukraina, praėjusią savaitę pradėjusi netikėtą įsiveržimą į Kursko sritį, paskelbė kontroliuojanti Sudžą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas