Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įsisukant karo mėsmalei Rusija siekia uždrausti „child-free judėjimą“ ir „bevaikystės propagandą“

Valstybės Dūma pradėjo svarstyti įstatymo projektą, kuriuo siekiama uždrausti „bevaikystės ideologiją“ ir „child-free judėjimą“, pranešė Rusijos parlamento pirmininkas Viačeslavas Volodinas savo „Telegram“ kanale.
Vaikams – ne
Vaikams – ne / Fotolia nuotr.

Pasak jo, įstatymo projekte siūloma uždrausti „sąmoningo vaikų atsisakymo propagandą“, t. y. „informacijos, populiarinančios bevaikystę, sklaidą“. V.Volodinas skundėsi, esą socialiniuose tinkluose kai kurie neįvardyti asmenys „demonstruoja nepagarbą motinystei ir tėvystei, agresiją nėščioms moterims ir vaikams bei daugiavaikių šeimų nariams“.

Todėl įstatymo projekte siūloma uždrausti „bevaikystės propagandą“ internete, žiniasklaidoje, filmuose ir reklamoje. Numatoma, kad baudos fiziniams asmenims už tokią veiklą sieks iki 400 000 rublių (3,8 tūkst. Eurų), pareigūnams – iki 800 000 rublių (7,7 tūkst. eurų), o juridiniams asmenims – iki 5 mln. rublių (48 tūkst. eurų).

„Wikipedia“ nuotr./Viačeslavas Volodinas
„Wikipedia“ nuotr./Viačeslavas Volodinas

V.Volodino pranešimas baigiamas teiginiu ir klausimu: „Draugiška ir gausi šeima yra stiprios valstybės pagrindas. Ką manote jūs?“.

Įstatymo projekte numatyta, kad užsienio piliečiai, „skatinantys bevaikystę“, bus deportuojami iš šalies.

Anksčiau deputatė Ksenija Goriačeva sakė, kad dėl neaiškių kriterijų įstatymo projektas gali sukelti „dar didesnių problemų“. „Child-free judėjimas“, kaip ir „LGBT judėjimas“ bei „kriminalinis judėjimas“, kuriuos Rusijos valdžios institucijos anksčiau uždraudė, iš tikrųjų neegzistuoja kaip formalizuotos organizuotos bendruomenės, sakė ji.

15min primena, kad gimstamumo klausimas Rusijai tapo kaip niekad aktualus šaliai pradėjus karą su Ukraina ir kas mėnesį netenkant apie 30 tūkst. karių dėl jų žūčių ar sužeidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas