Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija spjaudosi tulžimi dėl į Ukrainą perbėgusio piloto: jis buvo moralinis lavonas

Rusijos užsienio žvalgybos vadovas į Ukrainą perbėgusį rusų pilotą, kuris buvo rastas nušautas Ispanijoje, pavadino moraliniu lavonu, nes jis išdavė savo šalį.
Maksimas Kuzminovas
Maksimas Kuzminovas / Stopkadras

Ukrainos karinės žvalgybos tarnyba GUR patvirtino, kad pilotas Maksimas Kuzminovas, pernai rugpjūtį į Ukrainą pabėgęs sraigtasparniu Mi-8, žuvo Ispanijoje, tačiau mirties priežasties nenurodė.

Ispanijos pareigūnai patvirtino, kad vasario 13 d. požeminiame garaže Viljachojosos mieste, esančiame netoli Alikantės, pietų Ispanijoje, buvo rastas kulkų suvarpytas kūnas. Ispanijos ir Ukrainos žiniasklaida pranešė, kad nušautasis buvo pilotas, kuris Ispanijoje gyveno turėdamas suklastotą tapatybę.

„Rusijoje įprasta apie žuvusiuosius kalbėti arba gerai, arba nieko“, – sakė Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos (SVR) direktorius Sergejus Naryškinas, paklaustas apie M.Kuzminovą.

S.Naryškinas liejo pyktį dėl piloto

„Reuters“/„Scanpix“/Rusijos užsienio žvalgybos vadovas Sergejus Naryškinas
„Reuters“/„Scanpix“/Rusijos užsienio žvalgybos vadovas Sergejus Naryškinas

„Šis išdavikas ir nusikaltėlis tapo moraliniu lavonu tą pačią akimirką, kai suplanavo savo purviną ir baisų nusikaltimą“, – S.Naryškino žodžius citavo propagandinė naujienų agentūra TASS.

Vakarų lyderiai sako, kad Rusija dažnai žudo tuos, kuriuos laiko išdavikais užsienyje. Maskva teigia, kad Vakarai nepateikė įrodymų, patvirtinančių tokius teiginius.

Ispanijos Viljachojosos teismas pradėjo tyrimą dėl nušautojo mirties, antradienį agentūrai „Reuters“ sakė teisminis šaltinis. Mirties metu nukentėjusysis su savimi turėjo dokumentus, pagal kuriuos jis buvo įvardytas kaip 33 metų Ukrainos pilietis, tačiau jo tapatybė vis dar tiriama, sakė šaltinis.

M.Kuzminovo perbėgimas į Ukrainą praėjusiais metais buvo pristatomas kaip didelė Kyjivo pergalė. Kyjive surengtoje spaudos konferencijoje jis sakė negalįs suprasti, kodėl jo „mylima tėvynė“ įsitraukė į karą su Ukraina.

Kiti sraigtasparnio įgulos nariai žuvo per jo perbėgimą. Maskva teigė, kad M.Kuzminovas juos nužudė. Jo teigimu, jie supanikavo ir pabėgo, o vėliau galėjo būti nužudyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi