Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusiją sukaustė neregėtas speigas: Maskvoje yra 10-12 laipsnių šalčiau, nei įprasta tokiu metų laiku

Rusiją sustingdė šalčiai. Pranešama, kad Maskvoje ir jos srityje termometrai rodo apie 10-12 laipsnių žemesnę temperatūrą, negu yra įprasta tokiu metų laiku. Ketvirtadienio naktį pačioje Rusijos sostinėje buvo 22-25 laipsniai šalčio, o Maskvos srityje – dar šalčiau, iki -34.
Maskvą stingdo rekordiniai šalčiai.
Maskvą stingdo rekordiniai šalčiai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša interfax.ru, Rusijos sostinės regionas išgyveno šalčiausią naktį per šį žiemos sezoną. Vidutinė daugiametė oro temperatūra sausio 30 dieną čia paprastai yra 10 laipsnių šalčio, o praėjusią naktį termometrai rodė gerokai daugiau – vidutiniškai Maskvoje buvo -25, centre – 22 laipsniai šalčio.

Gelbsti benamius

Maskvos srityje – dar šalčiau, termometrai skirtingose vietose rodė 29, 30 ir net 34 laipsnius šalčio.

Prie Amžinosios ugnies budintiems Garbės kuopos kariams, kurie privalo stovėti nejudėdami, atviros veido vietos tepamos vazelinu, o medicininės dalies darbuotojai periodiškai jiems trina skruostus ir nosis, kad jie nenušaltų.

Neprižiūrimus vaikus ir paauglius ketinama vežti į policijos skyrius, kur būtų nustatomos jų tapatybės, ieškoma tėvų arba jie perduodami socialinėms tarnyboms.

Policija Rusijos sostinėje tvirtina kreipianti dėmesį į tuos, kuriems gresia sušalti. Tai vieniši žmonės, benamiai, neprižiūrimi vaikai ir alkoholio padauginę asmenys.

Maskvos policijos vadovai tvirtina priėmę sprendimą tikrinti apleistus ir neapgyvendintus pastatus, palėpes, rūsius ir kitas vietas, kur gali laiką leisti benamiai.

Šiek tiek atšilti Maskvoje turėtų jau penktadienį, savaitgalį termometrai rodys 7-12 laipsnių šalčio. 

Sibire – net -57

Šalta ir kituose Rusijos regionuose. Itin šalti orai prognozuojami europinės Rusijos dalies pietuose iki vasario 3 dienos, čia vidutinė temperatūra 7-14 laipsnių žemesnė nei įprasta šiuo metu.

Sibire termometrų stulpeliai nukrito iki 47-57 laipsnių šalčio.

Volgograde net imtasi priemonių, kad budintys kariai nenušaltų skruostų ir nosių – prie Amžinosios ugnies budintiems Garbės kuopos kariams, kurie privalo stovėti nejudėdami, atviros veido vietos tepamos vazelinu, o medicininės dalies darbuotojai periodiškai jiems trina skruostus ir nosis, kad jie nenušaltų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas