Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija teigia, kad per įsiveržimą į Briansko sritį žuvo du Ukrainos diversantai

Vienas Rusijos pareigūnas ketvirtadienį pareiškė, kad per įsiveržimą į Briansko sritį žuvo du ukrainiečių diversantai ir penki buvo suimti.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Su Ukraina besiribojantys Rusijos regionai nuolat praneša apie apšaudymą ir atakas, įskaitant kartais pasitaikančių įsiveržimų per sieną atvejus. Dėl viso to jie kaltina Ukrainą.

Ukraina naujausio pareiškimo nekomentavo.

Briansko gubernatorius Aleksandras Bogomazas sakė, kad trečiadienį Ukrainos specialiųjų pajėgų grupė bandė įvykdyti keletą „teroristinių aktų kariniuose ir energetikos infrastruktūros objektuose“.

„Vykdant operatyvines ir kovines priemones Navlios rajone buvo likviduoti du kovotojai, penki sulaikyti, trys iš jų sužeisti“, – sakoma jo įraše socialiniame tinkle.

Navlios rajonas yra maždaug už 40 km nuo Ukrainos sienos.

A. Bogomazas teigė, kad grupuotė išpuoliui įvykdyti naudojo Jungtinių Valstijų pagamintus automatinius šautuvus, NATO standartus atitinkančius šaudmenis ir granatas, ir pasidalijo atvaizdu, kuriame, atrodo, matomi pagrobti ginklai.

Vėliau jis rašė, kad ketvirtadienį virš regiono buvo numušti trys dronai ir kad aukų nebuvo.

Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) savo pareiškime patvirtino, kad užkardė trečiadienio įsiveržimą per sieną, ir nurodė, kad ketina iškelti baudžiamąją bylą.

Maskva ne kartą tvirtino, kad Ukrainos pajėgos naudojo Vakarų tiekiamus ginklus smūgiams ir retkarčiais įsiverždavo į Rusijos teritoriją. Kyjivas tai neigia.

Birželį netoliese esančią Belgorodo sritį sukrėtė didžiausias įsiveržimas nuo invazijos į Ukrainą pradžios. Maskva teigė, kad per jį žuvo dešimtys proukrainietiškų kovotojų.

Per puolimą buvo naudojami dronai ir apšaudymas, todėl kilo klausimų dėl Rusijos pasienio gynybos stiprumo.

Ukraina neigė atsakomybę už tai ir sakė, kad gali būti atsakingos Rusijos partizanų grupuotės, besipriešinančios Kremliaus šeimininkui Vladimirui Putinui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas