Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija toliau atakuoja Ukrainos miestus

Rusijos pajėgos surengė naujų smūgių Ukrainos miestuose ir gyvenvietėse palei ilgą fronto liniją, per kuriuos šalies pietuose žuvo mažiausiai vienas žmogus ir buvo subombarduota mokykla Charkive, šeštadienį pranešė pareigūnai.
Charkivas
Charkivas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pietinio Mykolajivo miesto, esančio arti teritorijos, kur Kyjivo pajėgos bando kontratakuoti, meras sakė, kad vienas žmogus žuvo per raketų smūgius praeitą naktį dviejuose gyvenamuosiuose rajonuose.

Dar šeši žmonės buvo sužeisti per sprogimus, „išmušusius langų ir durų bei sunaikinusius balkonų“, per platformą „Telegram“ rašė meras Oleksandras Senkevičius.

Pastarosiomis savaitėmis Mykolajivas buvo bombarduojamas Rusijos raketomis beveik kasdien, ukrainiečių pajėgoms mėginant vystyti puolimą kaimyninėje Chersono srityje. Penktadienį raketai sprogus prie vienos autobusų stotelės žuvo septyni žmonės.

Ukrainos prezidentūra pranešė, kad šalies ginkluotosios pajėgos smogė Rusijos kariuomenės sandėliams ir pozicijoms už fronto linijos Chersono srityje.

Tuo metu antrame pagal dydį Ukrainos mieste Charkive šalies šiaurės rytuose oro erdvės gynybos sistemos S-300 raketos per anksti šeštadienį surengtą smūgį sugriovė dalį vienos švietimo įstaigos, pranešė vietos valdžia.

Ugniagesiai numalšino po smūgio kilusį gaisrą, o apie nukentėjusius žmones pranešimų negauta, nurodė tarnybos.

Charkivas, esantis netoli sienos su Rusija, buvo dažnai bombarduojamas netoliese įsitvirtinusių Maskvos pajėgų.

Rytinės Donecko srities, kurioje vyksta pagrindinis Rusijos pajėgų puolimas, administracijos vadovas nurodė, kad penktadienį per smūgius šeši žmonės žuvo ir dar 15 buvo sužeisti.

Slovjansko mieste, kuris yra pagrindinis Kremliaus pajėgų taikinys, šeštadienį ryte buvo apgriauta autobusų stotis, bet pranešimų apie ten nukentėjusius žmones nebuvo, sakė Donecko karinės administracijos vadovas Pavlo Kyrylenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas