Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 16 /13:16

Rusija uždraudė JK premjerui Borisui Johnsonui atvykti į šalį

Maskva šeštadienį paskelbė uždraudžianti Jungtinės Karalystės ministrui pirmininkui Borisui Johnsonui ir keliems kitiems britų aukšto rango pareigūnams atvykti į Rusijos teritoriją, Londonui įvedus sankcijų Rusijai dėl jos karinės invazijos Ukrainoje.
Borisas Johnsonas ir Volodymyras Zelenskis
Borisas Johnsonas ir Volodymyras Zelenskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šio žingsnio imtasi reaguojant į Londono nežabotą informaciją ir politinę kampaniją, siekiant izoliuoti Rusiją tarptautinėje [scenoje], sukurti sąlygas mūsų šaliai varžyti ir vidaus ekonomikai smaugti“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Ministerija apkaltino Londoną „beprecedenčiais priešiškais veiksmais“ ir paminėjo sankcijas Rusijos aukšto rango pareigūnams.

„Britų vadovybė sąmoningai sunkina situaciją dėl Ukrainos, pumpuodama Kyjivo režimui letalius ginklus ir koordinuodama panašias pastangas NATO vardu“, – sakė ministerija.

Į Rusijos „juodąjį sąrašą“ taip pat įtraukti JK ministro pirmininko pavaduotojas Dominicas Raabas, užsienio reikalų sekretorė Liz Truss, gynybos sekretorius Benas Wallace'as, buvusi ministrė pirmininkė Theresa May ir Škotijos pirmoji ministrė Nicola Sturgeon.

Prezidentui Vladimirui Putinui vasario 24 dieną pradėjus invaziją į Ukrainą, Didžioji Britanija prisideda prie tarptautinių pastangų nubausti Rusiją turto įšaldymu, kelionių draudimais ir ekonominėmis sankcijomis.

B.Johnsonas prieš savaitę lankėsi Ukrainoje. Viešėdamas Kyjive jis pažadėjo Ukrainai perduoti šarvuočių ir priešlaivinių raketų, gyrė ukrainiečių kariuomenę už „didžiausią XXI amžiaus karinį žygdarbį“.

BJohnsonas pažymėjo, kad jam buvo „privilegija“ asmeniškai susitikti su V.Zelenskiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai