Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
12:38 /13:58

Rusijai smogus į daugiabučius Ukrainos Charkive, sužeista per 20 žmonių

Rusijai smogus į daugiaaukščius daugiabučius Ukrainos šiaurės rytuose esančiame Charkive, buvo sužeista per 20 žmonių, pranešė pareigūnai.
 / AP
/ AP

Aviacinės bombos vėlai šeštadienį krito Ševčenkos rajone, sakė Charkivo srities gubernatorius Olehas Synjehubovas. Pasak jo, sugriauti du gyvenamieji pastatai, 16 ir devynių aukštų, o dar septyni pastatai buvo apgadinti.

Sužeistas 21 žmogus, įskaitant aštuonerių metų vaiką ir du septyniolikmečius, nurodė O. Synjehubovas ir Charkivo meras Ihoris Terechovas.

Penktadienį vakare per rusų ataką Charkive buvo sužeista 15 žmonių, tarp jų – 10 metų ir 12 metų vaikai, anksčiau pranešė I. Terechovas.

Pasak Ukrainos pareigūnų, per abi atakas buvo panaudotos KAB tipo sklandančios bombos – modifikuotas sovietinis ginklas, pastaraisiais mėnesiais padarantis daug žalos Rytų Ukrainoje.

Sekmadienio naktį Rusija taip pat atakavo Ukrainą 80 „Shahed“ tipo dronų ir dviem raketomis, pranešė ukrainiečių oro pajėgos. Numuštas 71 dronas, o dar šeši bepiločiai nukrito nepasiekę taikinių, sakoma pranešime platformoje „Telegram“.

O. Synjehubovas per „Telegram“ pranešė, kad Charkive po šeštadienio smūgio hospitalizuoti aštuoni sužeistieji ir kad dviejų būklė yra kritinė.

Smūgis gyvenamajam rajonui buvo suduotas tokiu metu, kai daugelis žmonių miegojo.

Gelbėtojai pasišviesdami prožektoriais tikrino griuvėsius. Naujienų agentūros AFP korespondentas matė, kaip viena mergaitė verkė bijodama nulipti laiptais ir šaukė savo motiną, kol galiausiai gelbėtojas paėmė ją už rankos ir nulydėjo žemyn pas ją.

Mergaitės mama, Oleksandra, sakė: „Viskas tiesiog sprogo. Ten baisu, viskas virto griuvėsiais.“ 

„Kaip matote, kariškių čia nėra, – įvykio vietoje sakė I. Terechovas. – Kiekvieną dieną ir kiekvieną naktį Charkivas patiria smūgių.“

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio teigimu, ši ataka parodė, kad jo pajėgoms reikia leidimo Vakarų tiekiamus ginklus naudoti smūgiams toliau į Rusijos teritoriją.

„Privalome pastiprinti savo pajėgumus geriau apsaugoti gyvybes ir užtikrinti savo saugumą“, – sakoma jo pareiškime, paskelbtame prieš kelionę į JAV, kur jis kreipsis į Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją ir surengs derybas Vašingtone.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas