Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijai sulaikė 6 asmenis dėl sabotažo išpuolių, kuriais kaltina Ukrainą

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) ketvirtadienį pranešė, kad sulaikė šešis žmones, įskaitant tris paauglius, už tai, kad jie esą Ukrainos žvalgybos nurodymu padegė geležinkelių ir ryšių įrangos.
Rusija užkertė kelią teroristų išpuoliui 2024 m. / IMAGO / IMAGO/SNA
Rusija užkertė kelią teroristų išpuoliui 2024 m. / IMAGO / IMAGO/SNA

Nuo plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios daugiau kaip 100 rusų buvo sulaikyti dėl įtariamų padegimų ar sabotažo išpuolių, įskaitant atakas prieš karinius, geležinkelių ir kitus objektus.

Rusija juos vadina išdavikais ir sabotuotojais, ir skiria jiems ilgas laisvės atėmimo bausmes.

Ketvirtadienį FSB pranešė, kad „sulaikė šešis Rusijos piliečius, prisidėjusius prie geležinkelių ir ryšių infrastruktūros padegimų“, ir pridūrė, kad jauniausias įtariamasis yra gimęs 2009 metais.

Ukrainos slaptosios tarnybos „už 10 tūkst.–15 tūkst. rublių atlygį užverbavo sulaikytus asmenis nusikalstamai veiklai vykdyti“, sakoma pranešime.

Valstybinės žiniasklaidos paskelbtame vaizdo įraše užfiksuota, kaip ginkluoti FSB pareigūnai šalia pakelėje stovinčio balto mikroautobuso prie žemės prispaudžia kelis jaunus vyrus. Matoma, kaip automobilyje apklausiamas vienas veidu žemyn gulintis vyras su antrankiais.

Kitas vyras kalbėjo, kad verbuotojas susisiekė su juo ir kitais asmenimis per socialinį tinklą „Telegram“ ir „pasiūlė surengti padegimus“. Po to jie padegę tris mobiliojo ryšio stulpus.

Šis asmuo priduria, jog verbuotojas atsiuntė instrukcijas, kaip pasigaminti sprogmenų, kad būtų galima vykdyti „rimtesnius projektus prieš traukinius, cisternas, komercinius traukinius“.

Valstybinės žiniasklaidos paskelbtuose vaizdo įrašuose įtariamieji prisipažįsta tik dėl mobiliojo ryšio stulpų padegimo. 

FSB pranešė, kad buvo pradėti tyrimai dėl terorizmo ir išdavystės, ir pridūrė, kad įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

FSB nurodė, kad įtariamieji yra iš Sibiro, centrinės ir pietinės Rusijos.

Rusija trečiadienį sulaikė du paauglius, kaltinamus padegus karinį sraigtasparnį Sibire esančiame Omske. Jiems gresia įkalinimas 20 metų dėl kaltinimų terorizmu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas