Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 28 /10:03

Rusijoje degė „Rosneft“ naftos perdirbimo gamykla: pranešama apie bepiločių ataką

Naktį Rusijos Federacijos Krasnodaro krašto Tuapsės mieste įvyko sprogimai, o po jų – gaisras „Rosneft“ naftos perdirbimo gamykloje.
Gaisras „Rosneft“ gamykloje
Gaisras „Rosneft“ gamykloje / Socialinių tinklų nuotr.

Apie gaisrą „Rosneft“ gamykloje pirmiausia pranešė Rusijos žiniasklaidos priemonė „Meduza“, vėliau tai patvirtino ir Tuapsės administracija.

„Tuapsės naftos perdirbimo gamykloje įvyko sprogimas, po kurio pasigirdo antras sprogimo garsas, išdaužyti netoliese esančių namų langai, neaišku, kas dega, bet atrodo, kad tai statinės“, – skelbė žiniasklaida.

„Telegram“ kanalo ASTRA duomenimis, šalia naftos bazės yra kareivinės. Šaltinių teigimu, naftos bazės teritorijoje esą sprogo du nenustatyti bepiločiai orlaiviai.

„Telegram“ kanalo „Baza“ duomenimis, gaisras kilo po to, kai naftos bazę atakavo dronai. Pranešama, kad du dronai, prikrauti sprogmenų, apgadino šalia naftos saugyklos esantį katilinės pastatą.

Kitas „Telegram“ kanalas „Shot“ rašo, kad du dronai, apginkluoti sprogmenimis, sprogo už šimto metrų nuo naftos saugyklos. Sprogimas apgadino katilinės pastatą. Niekas nebuvo sužeistas, patikslina šaltinis.

Vietos valdžia socialiniuose tinkluose patvirtino, kad naktį naftos perdirbimo gamykloje buvo sprogimų, tačiau teigė, kad „pagrindo nerimauti nėra“.

„Gerbiamieji Tuapsės miesto gyventojai, apie naktinį sprogimą naftos bazės teritorijoje žinoma: 2023-02-28 02.15 val. gautas pranešimas apie gaisrą naftos bazės teritorijoje esančiame ūkiniame pastate, 02.30 val. gaisras lokalizuotas 200 kv. m plote, 03.00 val. gaisras visiškai užgesintas“, – tvirtino miesto administracija.

Ji teigė, kad naftos rezervuarai nenukentėjo. Naftos išsiliejimo nebuvo.

Valdžios institucijos neįvardija incidento priežasties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas