Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijoje „mobikai“ sumušė „senius“: tie išsigelbėjo tik užsidarę vienoje karinio dalinio patalpoje

Netoli Maskvos esančiame Rusijos armijos dalinyje pagal kontraktą tarnaujantys kariai norėjo atimti dalį mobilizuotų vyrų ekipuotės ir telefonų. Tačiau naujokai paprasčiausiai sumušė „senelius“.
Mobilizuoti Rusijos rezervistai
Mobilizuoti Rusijos rezervistai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo UNIAN, remdamasi „Telegram“ kanalo „Baza“ informacija, konfliktas tarp kariškių įvyko kariniame dalinyje Alabine, į kurį atvežami mobilizuoti vyrai. Dalinio senbuviai iš naujokų pradėjo reikalauti drabužių ir mobiliųjų telefonų.

Naujokai nepakluso ir atsakė kumščiais. Prasidėjo masinės muštynės. Kaip teigia „Baza“, buvo sumušta apie 20 „senių“. Sumuštiems vyrams pavyko išsigelbėti tik užsidarius vienoje iš padalinio patalpų. Iš ten jie iškvietė policiją.

Į Alabiną atvyko karo policija ir Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai, tačiau pareiškimų dėl įvykio nerašė nė vienas muštynių dalyvis.

Rugsėjo 21 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė dalinę mobilizaciją. Dėl to šimtai tūkstančių vyrų, vengdami perspektyvos patekti į karą Ukrainoje, pabėgo iš Rusijos.

Rusijos vadovybė anksčiau planavo surinkti iki 300 000 šauktinių. Vis dažniau pranešama, kad kai kurie „rezervistai“ jau mesti į karščiausias fronto vietas be nors kiek rimtesnio parengimo.

Vakarų ekspertų nuomone, mobilizacija vargu ar pakeis dabartinę sudėtingą Rusijos ginkluotųjų pajėgų padėtį mūšio lauke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas