Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 21 /14:02

Rusijoje – naujas rekordinis COVID-19 atvejų prieaugis

Rusijoje per praėjusią parą užfiksuota 29 350 naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų – daugiausiai nuo epidemijos pradžios, taip pat mirė 493 anksčiau užsikrėtę pacientai, rodo pirmadienį paskelbti šalies kovą su epidemija koordinuojančio operatyvinio štabo duomenys.
Maskva per pandemiją
Maskva per pandemiją / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Iki šiol didžiausias COVID-19 atvejų paros prieaugis buvo fiksuotas gruodžio 6-ąją, kai buvo patvirtinti 29 039 užsikrėtimo atvejai.

Didžiausias sergamumas išlieka Maskvoje – per parą sostinėje nustatyti 7 797 COVID-19 atvejai ir mirė 75 pacientai.

Nuo pandemijos pradžios Rusijoje testais patvirtinti 2 877 727 COVID-19 atvejai, 51 351 užsikrėtusysis mirė, 2 295 362 pasveikę pacientai išrašyti iš gydymo įstaigų.

VIDEO: Nuo COVID-19 paskiepyta pirmoji pacientė – 90 m. sulaukusi senolė

Rusija praneša apie daug mažesnį mirtingumą, palyginti su kitomis smarkiai paveiktomis šalimis. Šis faktas kelia susirūpinimą, kad vyriausybė gali menkinti tikruosius skaičius.

Buvęs Rusijos statistikos institucijos demografas Aleksejus Rakša pareiškė manąs, kad nuo koronaviruso šalyje mirė jau apie 250 tūkst. žmonių.

A.Rakša, liepą palikęs agentūrą „Rosstat“, sakė naujienų agentūrai AFP, jog Rusijos sveikatos apsaugos ministerija ir vartotojų teisių apsaugos tarnyba „menkina ir klastoja“ su epidemiologine padėtimi susijusius skaičius.

Rusiją užklupo prieš kelias savaites prasidėjusi antroji COVID-19 banga, tačiau valdžia nesugrąžino griežto nacionalinio karantino, koks buvo įvestas epidemijos pradžioje, o daug rusų nesilaiko reikalavimų dėvėti kaukes ir laikytis socialinio atstumo.

Rusijos gydymo įstaigos, ir taip stokojusios finansavimo, dėl koronaviruso protrūkio priartėjo prie pajėgumų ribos, o daugelis preparatų, naudojamų gydyti nuo COVID-19, dingo iš vaistinių lentynų.

Sankt Peterburgo valdžia pranešė, kad maždaug 5 mln. gyventojų turinčio miesto ligoninėse liko mažiau nei 4 proc. neužimtų lovų.

Šiaurės vakariniame mieste per pastarąją parą buvo nustatyti 77 mirties nuo koronaviruso atvejai – daugiausiai visoje šalyje.

Su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs vietos gydytojas pareiškė, kad „labai daug“ hospitalizuotų koronaviruso pacientų išrašomi iki galo nepasveikę, siekiant atlaisvinti vietas ligoninėse.

Rusija tikisi įveikti epidemiją savo sukurtomis vakcinomis, įskaitant sovietų palydovo vardu pavadintą preparatą „Sputnik V“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai