Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijoje paaugliai taikosi į karinius sraigtasparnius: vienas sudegintas nepataisomai

Rusijoje du paaugliai karinėje oro bazėje Omsko srityje sudegino sraigtasparnį „Mi-8“, šalies teisėsaugos institucijos pranešė valstybinei naujienų agentūrai „Tass“. Nepilnamečiai buvo sulaikyti. Vienas iš jų prisipažino, kad veikė vykdydamas nežinomo asmens nurodymus. Už tai jam buvo pažadėtas solidus atlygis.
Sudegintas rusų sraigtasparnis
Sudegintas rusų sraigtasparnis / Socialinių tinklų nuotrauka

Pasak vieno iš nepilnamečių, per susirašinėjimo platformą „Telegram“ su juo susisiekė nežinomas asmuo ir pažadėjo sumokėti 20 tūkst. JAV dolerių, jeigu sunaikins rusų karinį orlaivį.

Vietos naujienų svetainė NGS55.Ru patikslino, kad incidentas įvyko kariniame aerodrome Omskas-Severnyj. Rugsėjo 21 d. vakare moksleiviai pateko į objekto teritoriją, į sraigtasparnį įmetė Molotovo kokteilį, incidentą nufilmavo vaizdo kamera ir pabėgo.

Per incidentą visiškai sudegė Mi-8 kabina ir visa priekinė sraigtasparnio dalis. Naujo tokio tipo sraigtasparnio kaina – daugiau kaip 490 mln. rublių (apie 4,76 mln. eurų).

„Telegram“ kanale „Shot“ skelbiama, kad paauglius per vieną iš susirašinėjimo programėlių užverbavo „ukrainiečių kuratoriai“, kurie esą po padegimo išpuolio dingo nesumokėję ir ištrynė susirašinėjimą.

Taip pat pažymima, kad sudegęs sraigtasparnis greičiausiai yra nebenaudojamas.

Moksleiviams buvo iškelta baudžiamoji byla dėl sabotažo ir jiems gresia iki 20 metų kalėjimo. Tuo pat metu kanalas teigia, kad sudegęs sraigtasparnis buvo nebenaudojamas.

Tai jau antras toks incidentas per pastarąsias dvi savaites, pastebėjo naujienų svetainė „The Moscow Times“.

Rugsėjo 11 d. naktį du 13 ir 14 metų moksleiviai, padegę sraigtasparnį Mi-8T Nojabrsko oro uoste, buvo nugabenti į ligoninę. Jie prisipažino, kad su jais buvo susisiekta per „Telegram“ ir už sabotažą pažadėta 5 mln. rublių (daugiau kaip 48,6 tūkst. eurų).

Sraigtasparnis buvo civilinės paskirties ir priklausė oro bendrovei „Utair“, jo vertė – apie 300 mln. rublių. Anksčiau kanalas „Baza“ skelbė, kad paaugliai į saugomą teritoriją prasmuko pro skylę tvoroje. Pažymima, kad vieno iš jų tėvas dalyvauja kare prieš Ukrainą.

Anksčiau Sankt Peterburgo teismas nuteisė du penkiolikmečius moksleivius – Jegorą Lauskį ir Artemijų Doroniną – dvejiems ir ketveriems metams kalėjimo dėl „grupės asmenų organizuoto teroristinio išpuolio“.

Paaugliai buvo kaltinami tuo, kad praėjusių metų rugsėjį padegė Lachtos geležinkelio stotyje esančią relinę spintą. Šių veiksmų, kurių metu moksleiviams buvo 14 metų, žala siekė 758 rublius 18 kapeikų (beveik 8 eurus).

Be šių išpuolių, Rusijos regionuose nuolat vyksta įvairūs sabotažo incidentai, įskaitant traukinių nuvažiavimus nuo bėgių. Ukrainos karinė žvalgyba sausio mėn. teigė, kad kai kurie geležinkelio bėgiai Rusijoje tapo „nežinomų (Vladimiro) Putino režimo priešininkų“ taikiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas