Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijoje per protestus prieš karą Ukrainoje sulaikyta per 200 žmonių

Rusijos policija per šeštadienį vykusius protestus prieš Maskvos invaziją į Ukrainą sulaikė 211 žmonių, pranešė sulaikymus per protestus stebinti nevyriausybinė organizacija. „OVD-Info“ nurodė, kad per demonstracijas 17-oje Rusijos miestų policija sulaikė mažiausiai 211 žmonių.
Rusijos Federacijos ambasada
Rusijos Federacijos ambasada / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Naujienų agentūros AFP žurnalistas Maskvoje pranešė matęs, kaip gausiai sningant netoli Kremliaus esančiame Zariadjės parke riaušių policija sulaikė daugiau kaip 20 žmonių.

Pasak žurnalisto, pareigūnai išsivedė žmones, sėdėjusius ant suoliukų parke ar tiesiog ten stovėjusius, nepaaiškindami sulaikymo priežasčių.

Viena iš sulaikytų moterų laikė baltų tulpių puokštę, o kita kelis kartus šūktelėjo „Ne – karui Ukrainoje!“, kol buvo išvedama.

Šeštadienį aktyvistai iš maždaug 30 Rusijos miestų socialiniuose tinkluose paskelbė apie nacionalinio masto sėdimąjį protestą prieš karą, kurį Maskva vadina „specialiąja karine operacija“.

Organizatoriai savo pareiškime paragino protestuoti prieš Rusijos „ekonomikos krachą“, taip pat prieš šalies prezidento Vladimiro Putino valdymą. Jie taip pat pareikalavo paleisti kalinamą Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną.

„Rusija nusipelno taikos, demokratijos ir klestėjimo“, – pabrėžė demonstracijų organizatoriai.

Antrajame pagal dydį Rusijos mieste Sankt Peterburge AFP stebėjo žmonių sulaikymą prie miesto teisėkūros asamblėjos. Ten buvo susirinkę apie 40 žmonių, nors tebėra neaišku, kiek iš jų atėjo protestuoti.

„Niekas neateis, visi aktyvieji buvo sulaikyti per ankstesnius protestus“, – kalbėjo 30 metų Sergejus Gorelovas, teigęs, kad atvyko norėdamas „pasižiūrėti ir, jei reikės, išreikšti palaikymą“.

„Atėjau tiesiog pastovėti, kažkaip išreikšti savo protestą prieš viską, kas vyksta. Protestuoti aktyviai yra baisu“, – AFP įvykio vietoje sakė 50 metų Galina Sedova.

Išeidami į gatves protestuotojai rizikuoja gauti baudą ar net sulaukti laisvės atėmimo bausmės.

„OVD-Info“ duomenimis, Rusijoje per protestus prieš vasario 24-ąją prasidėjusius Maskvos karinius veiksmus Ukrainoje iki šiol sulaikyta per 15 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas