Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje žiauriai nužudyta serijinį žudiką Andrejų Čikatilą pagavusio policininko dukra

Rusijos Novgorodo mieste aptiktas subjaurotas devyniolikmetės Marijos Glikinos kūnas. Tyrėjai mano, kad nužudymas gali būti susijęs su tuo, kad jos tėvas sulaikė garsiausią visų laikų Rusijos serijinį žudiką Andrejų Čikatilą.
Andrejus Čikatila
Andrejus Čikatila / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Kaip rašo „The Daily Mail“, M.Glikinos kūnas buvo rastas apleisto pastato rūsyje. Mergina buvo išrengta ir surišta, ant jos galvos uždėtas maišas.

Prieš dvi dienas M.Glikina ketino susitikti su drauge, tačiau paskutinę minutę paskambino ir pranešė, kad jos planai pasikeitė. Paskui ji dingo, merginos mobilusis telefonas buvo išjungtas.

Jos klasiokė pasakojo, kad tą dieną Marija draugams minėjo turinti su kažkuo susitikti, sačiau su kuo, nepasakė.

Bylą tiriantys pareigūnai mano, kad moksleivė galėjo būti nužudyta dėl to, kad jos tėvas 59 metų Vladimiras Glikinas suvaidino svarbų vaidmenį sulaikant vieną žiauriausių Rusijos serijinių žudikų A.Čikatilą.

Tai buvo paskutinis kartas, kai ją matė gyvą.

Bylą tiriantys pareigūnai mano, kad moksleivė galėjo būti nužudyta dėl to, kad jos tėvas 59 metų Vladimiras Glikinas suvaidino svarbų vaidmenį sulaikant vieną žiauriausių Rusijos serijinių žudikų A.Čikatilą. Jis 1978–1990 metais nužudė kelias dešimtis žmonių.

Savo aukų maniakas tykojo autobusų stotelėse arba geležinkelio stotyje, nusiviliodavo jas į mišką pasiūlęs pinigų arba narkotikų ir nužudydavo, o kūnus – subjaurodavo.

Apklausdamas liudininkus netoli tos vietos, kur paskutinį kartą buvo matyta maniako auka Svetlana Korostik, V.Glikinas sulaikė A.Čikatilą.

Vyras prisipažino nužudęs 56 žmones, tačiau manoma, kad jo aukomis tapo dar 36 žmonės.

1994 metais A.Čikatilai buvo įvykdyta mirties bausmė.

Policijos atstovas žiniasklaidai sakė, kad turint galvoje tai, kaip sudarkytas buvo M.Glikinos kūnas, galima daryti prielaidą, kad nužudymas gali būti susijęs su tėvo veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas