Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 20

Rusijos gynybos ministras grasina: tik pabandykite pavėluoti

Naujasis Rusijos gynybos ministras Andrejus Belousovas ketvirtadienį lankydamasis 155-osios jūrų pėstininkų brigados karinėje stovykloje Primorės krašte pagrasino privačios bendrovės vadovui iškelti baudžiamąją bylą, jei šis pavėluos ir praleis naujų kareivinių pabaigimo terminą. Pareiškimas buvo padarytas stebint propagandinių naujienų agentūrų kameromis, pastebi nepriklausomas portalas „Agentstvo“.
Andrejus Belousovas (centre)
Andrejus Belousovas (centre) / Imago / Scanpix nuotr.

„Šią statybų aikštelę perėmiau į savo asmeninę kontrolę. Kas mėnesį teiksite ataskaitas apie mechanizmų ir žmonių skaičių“, – sakė jis, kreipdamasis į Gynybos ministerijos statybos departamento vadovo pavaduotoją Jeleną Šeniną. Tada jis kreipėsi į šalia jos stovintį statybos įmonės „Spectechnologija“ generalinį direktorių Jevgenijų Gurovą: „Ir tik pabandykite nesilaikyti termino. Tik pabandykite, tai bus jūsų baudžiamoji atsakomybė.“

SPARK-Interfax duomenimis, J.Gurovas nuo 2011 m. vadovavo statybos bendrovėms arba buvo jų savininkas. Nuo 2018 m. jis vadovauja bendrovei „Spectechnologija“. Nors ši statybos įmonė registruota Astrachanėje, darbus ji atlieka Primorėje. Bent jau nuo 2016 m. įmonė dalyvavo statant kelis karinius objektus, įskaitant cerkvę ir čiuožyklą, taip pat būstus kariškiams Vladivostoke. Vyriausybės viešųjų pirkimų svetainės duomenimis, „Spectechnologija“ taip pat gavo sutarčių iš Primorės krašto prokuratūros ir prokuratūros universiteto.

Kalba apie „grįžtančius vaikinus“

Po pokalbio su J.Gurovu A.Belousovas kreipėsi į savo pavaldinius iš Gynybos ministerijos: „Statybos turi būti baigtos laiku. Dabar vaikinai pradės grįžti, iki to laiko turi būti sudarytos visos sąlygos, kad viskas būtų paruošta.“

Rusijos gynybos ministerijos duomenimis, pirmasis karinio miestelio statybos etapas, apie kurį kalbėjo A.Belousovas, turėtų būti baigtas iki 2025 m. gruodžio 1 d. Per tą laiką planuojama pastatyti tris kareivines po 400 žmonių ir valgyklą 1 000 žmonių, o antrajame etape – dar tris kareivines, sporto kompleksą ir įrangos saugyklą.

155-oji jūrų pėstininkų brigada, kuriai statomas karinis miestelis, nuo pat pirmųjų dienų dalyvauja kare Ukrainoje. Per šį laiką dalinys patyrė didelių nuostolių. Vien iki 2023 m. gruodžio mėn. žuvo mažiausiai 234 brigados kariai, nustatė BBC Rusijos tarnyba ir „Mediazona“. Tai keturis kartus daugiau nei padalinio nuostoliai per 10 metų trukusį karą Čečėnijoje. Tikrasis žuvusių 155-osios brigados karių skaičius gali būti dvigubai didesnis – apie 470 žmonių, patikslino žurnalistai.

Ukrainos, Rusijos ir nepriklausomų šaltinių duomenimis, brigada buvo sutriuškinta 2023 m. žiemą per puolimą Vuhledare Donecko srityje. Vienas iš ten išgyvenusių kariškių leidiniui „7×7“ pasakojo, kad 155-oji brigada po sausio 23 d. prasidėjusio puolimo neteko 500 žmonių.

2022 m. lapkritį brigados kariai skundėsi Primorės gubernatoriui Olegui Kožemiakui dėl didelių nuostolių, patirtų mūšiuose Donecko srities pietuose, dėl vadovybės kaltės. Galiausiai karinė prokuratūra jokių pažeidimų nenustatė, o patys kariai sakė, kad po skundo buvo pasiųsti šturmuoti įtvirtinimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius