Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos JT pareigūnas: Jungtinės Karalystės diplomatija yra „bevertė“

Rusijos aukšto rango pareigūnas Jungtinėse Tautose trečiadienį sukritikavo Jungtinės Karalystės diplomatiją, likus kelioms valandoms iki Boriso Johnsono pokalbio su Vladimiru Putinu, siekiant sušvelninti krizę dėl Ukrainos.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Visada yra vietos diplomatijai, bet, tiesą sakant, mes nepasitikime britų diplomatija“, – duodamas interviu televizijai „Sky News“ pareiškė Rusijos pasiuntinio prie JT pavaduotojas Dmitrijus Polianskis.

„Manau, kad pastaraisiais metais britų diplomatija parodė esanti visiškai bevertė“, – pridūrė jis.

„Tikrai nenoriu nieko įžeisti, ypač savo gerų draugų, britų diplomatų, bet iš tikrųjų rezultatais negalima pasigirti“, – kalbėjo diplomatas.

Antradienį Kijeve apsilankęs Jungtinės Karalystės premjeras perspėjo, kad Rusijos pajėgos, sutelktos prie sienos su Ukraina, kelia „aiškų ir tikrą pavojų“ Ukrainai.

B.Johnsonas trečiadienį yra numatęs atidėtą pokalbį telefonu su V.Putinu, siekiant nuraminti tarptautinės bendruomenės būgštavimus dėl Kremliaus ketinimų.

Tačiau D.Polianskio komentarai rodo, kad proveržio laukti nevertėtų, nors jų ir galima buvo tikėtis, turint galvoje, kad abi šalys daug metų nesutaria.

Įtampa Londono ir Maskvos santykiuose labiausiai išaugo 2018 metais, kai pietų Anglijos Solsberio mieste buvo apnuodytas buvęs dvigubas rusų agentas Sergejus Skripalis ir jo duktė.

VIDEO: J.Stoltenbergas: 30 tūkst. karių ir modernių ginklų – tai didžiausias Maskvos karinis dislokavimas Baltarusijoje nuo Šaltojo karo pabaigos

JK apkaltino Rusiją bandžius jį nužudyti panaudojant nervus paralyžiuojančią medžiagą „Novičiok“, ir išsiuntė iš šalies dešimtis rusų diplomatų.

Pasak D.Polianskio, Vakarai gerokai padidino prie Ukrainos esančių Rusijos karių skaičių.

„Dabar jau – 130 000, – sakė jis „Sky News“. – Matau, kad šiais laikais infliacija labai didelė, nes vakar jų buvo 100 tūkstančių“.

„Nežinau, iš kur jie ima tuos skaičius, bet mes visiškai nepasitikime žvalgybos duomenimis iš JAV ir JK, – kalbėjo rusų diplomatas.

„Manau, kad čia yra ta pati žvalgyba, kuri tvirtino, kad Saddamas Husseinas turi masinio naikinimo ginklų“, – pridūrė jis.

„Ši isterija nesiliauja, ji vyksta Vakarų politikų galvose, o ne vietoje realiai“, – pareiškė D.Polianskis.

V.Putinas antradienį apkaltino Vakarus, esą šie ignoruoja Rusijos saugumo reikalavimus ir naudoja Ukrainą kaip priemonę Rusijai suvaldyti, tačiau išreiškė viltį, kad pavyks rasti sprendimą augančiai įtampai sumažinti.

Rusijos prezidentas taip pat pareiškė, kad Kremlius nagrinėja Vašingtono ir NATO atsakymą į Maskvos saugumo reikalavimus, tačiau jis toli gražu nebuvo adekvatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas