Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 06 28 /12:57

Rusijos karių Rytų Ukrainoje „nėra“, tačiau Luhanske vienas jų buvo paimtas į nelaisvę

Birželio 24 dieną Rytų Ukrainos Luhansko apskrityje buvo suimtas rusų karys Viktoras Agejevas, praneša BBC, remdamasis šaltiniais iš Ukrainos krašto apsaugos ministerijos ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 93-iosios mechanizuotosios pėstininkų brigados vadovybės.
Ukrainos separatistų karinės pratybos netoli Luhansko
Ukrainos separatistų karinės pratybos netoli Luhansko / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad susidūrus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 93-ajai mechanizuotajai pėstininkų brigadai su savarankiškai pasiskelbusios Luhansko Liaudies Respublikos (LLR) 2-ojo kariuomenės korpuso 4-ąja mechanizuotąja pėstininkų brigada, į nelaisvę buvo paimti keturi LLR kovotojai, tarp kurių ir rusų žvalgu įvardytas V.Agejevas.

BBC duomenimis, V.Agejevas buvo perduotas Ukrainos saugumo tarnybai (SBU).

Suimtojo motinos, jo draugų ir kartu tarnavusiųjų teigimu, atlikęs privalomąją karinę tarnybą V.Agejevas liko kariuomenėje, kadangi jam buvo pasiūlyta sutartis. Ją V.Agejevas pasirašė 2017-aisiais.

V.Agejevo motina patikslino, kad sūnus sutartį pasirašė 2017-ųjų kovo 18 dieną. Tuomet jis buvo paskirtas tarnauti Rostovo srityje esančiame Bataisko mieste. Čia V.Agejevas buvo įkurdintas kartu su Vyriausiosios žvalgybos tarnybos (GRU) specialiosios paskirties 22-osios gvardijos brigada.

Tuo tarpu kartu su V.Agejevu karinę tarnybą atlikęs bičiulis, paklaustas, ar šiuo metu V.Agejevas yra Ukrainoje, atsakė: „Taip, Ukrainoje.“

Jo teigimu, V.Agejevas tarnauja pagal sutartį ir jam „pakankamai moka“.

Tačiau Rusijos gynybos ministerija tvirtina, kad V.Agejevas netarnauja Rusijos kariuomenėje. Pasak RIA-Novosti, ministerija pripažino, kad V.Agejevas Rusijos kariuomenėje atliko privalomąją karinę tarnybą ir 2016 m. buvo išleistas į atsargą. Ministerija tvirtina, kad po to V.Agejevas nepasirašė kontrakto su Rusijos kariuomene ir negrįžo į tarnybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas