Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos komunistų partiją reklamuos Stalino atvaizdas

Rusijos dienraštis „Kommersant“ trečiadienį patvirtino, kad šalies komunistų partija ketina naudoti diktatoriaus Josifo Stalino atvaizdą Dūmos rinkimų kampanijoje.
Nemaža dalis rusų vis dar idealizuoja Josifą Staliną ir jo režimą.
Nemaža dalis rusų vis dar idealizuoja Josifą Staliną ir jo režimą. / „Scanpix“ nuotr.

„Stalino atvaizdas mums padės pritraukti papildomų rinkėjų balsų“, – aiškino komunistų partijos informacijos ir analitinio darbo sekretorius Sergejus Obuchovas.

Penzos regiono komunistai netgi paragino atšaukti 1956 metų Sovietų Sąjungos sprendimą „užbaigti Stalino kultą“. Jų teigimu, tai buvo politiškai motyvuotas tuometinio lyderio Nikitos Chruščiovo sprendimas.

Praėjusių metų rugsėjo mėnesį Penzos komunistai miesto centre atidengė Stalino biustą. Mieste taip pat įkurtas kultūros centras, dedikuotas milijonus nužudžiusiam Sovietų Sąjungos diktatoriui.

„Kommersant“ teigimu, toks pats paminklas Stalinui artimiausiu metu bus atidengtas ir Rusijos šiaurės vakarų Archangelsko mieste.

Tiesa, Rusijos politologai skeptiškai vertina tokį komunistų partijos bandymą susigrąžinti rinkėjų balsus.

„Tai tas pats, kas su pagaliais vandenį daužyti“, – vaizdingai išsireiškė Penzos regioninės politikos instituto vadovas Valentinas Manuilovas.

Sociologas, „Levada“ apklausų centro vadovas Levas Gudkovas „Kommersant“ teigė, kad Stalino politikos peržiūrėjimas siejamas su Vladimiro Putino žengimu į valdžią. Būtent V.Putino dėka, Rusijoje vėl pradėta kalbėti apie buvusio diktatoriaus darbus.

„Prieš tai jis net nebuvo tarp dešimties populiariausių istorinių asmenybių“, – sakė L.Gudkovas. Jo teigimu, 70 proc. rusų vis dar mano, kad Stalinas atsakingas už masines žudynes, tad jo įvaizdis vargu ar pridės balsų komunistų partijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas