Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos obligacijų pajamingumas mažėja

Rusijos 10 metų trukmės federalinių paskolų obligacijų (OFZ) pajamingumas penktadienį laikosi 11,8 proc. lygyje ir yra mažesnis už anksčiau šią savaitę pasiektą 11,9 proc. lygį – aukščiausią per beveik 17 mėnesių, nes finansų ministerija sustabdė obligacijų leidimą, siekdama stabilizuoti smukimą obligacijų rinkose, rašo portalas „Trading Economics“.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.
Temos: 2 Rusija Obligacijos

Tokį sprendimą ministerija priėmė po to, kai 10 metų trukmės obligacijų pajamingumas dėl netvaraus fiskalinio deficito ir „vanagiškos“ centrinio banko pozicijos nuo antrojo ketvirčio pradžios padidėjo 150 bazinių punktų. 

Per septynis šių metų mėnesius federalinės vyriausybės biudžeto deficitas pasiekė 2,817 trilijono rublių (apie 27,6 mlrd. eurų) – rekordiškai aukštą šio laikotarpio lygį, nes toliau sparčiai didėjo išlaidos karui, o dėl smukusių energijos kainų ir pajamų iš naftos ir dujų mažėjo pagrindiniai valstybės pajamų srautai, rašo portalas.

Didėjant Kinijos ir Indijos makroekonominiams sunkumams ir Indijai vengiant pirkti naftą, kurios kaina viršija Didžiojo septyneto (G-7) nustatytą viršutinę kainų ribą, dar labiau didėja grėsmė vyriausybės pajamų iš energijos išteklių perspektyvoms, o kartu ir rizika, kad šių metų biudžeto deficitas Rusijoje gali būti dar didesnis.

Tuo tarpu Rusijos centrinis bankas surengė skubų posėdį ir padidino bazinę palūkanų normą iš karto 350 bazinių punktų, siekdamas suvaldyti didėjančią infliaciją ir rublio kurso smukimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas