Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos valdžia laikinai okupuotame Kryme pardavė V.Zelenskio butą, ieško pirkėjų kitiems

Okupacinė laikinai aneksuoto Krymo valdžia aukcione pardavė Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio šeimos butą Livadijos kaime už 44,3 mln. rublių (448,81 tūkst. eurų), skelbia ukrainiečių naujienų agentūra „Unian“.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis / „AFP“/„Scanpix“

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ pranešė, kad butas, kurio bendras plotas siekė 119,5 kv. m, buvo parduotas praėjusią savaitę. Pradinė buto kaina buvo 24,6 mln. rublių (248,6 tūkst. eurų).

„Butas yra Krymo Respublikoje, Jaltos mieste, Livadijos gyvenvietėje, Baturinos gatvėje. Aukcione turtas parduotas už 44 mln. 356 tūkst. rublių. Aukcione dalyvavo du dalyviai“, – rašoma pranešime.

2023 m. birželį pranešta, kad rusai pradėjo konfiskuoti nekilnojamąjį turtą iš laikinai okupuoto Krymo gyventojų. Vadinamoji „administracija“ tokių priemonių imasi prieš Ukrainos piliečius, negavusius rusiško paso.

Rugsėjį paaiškėjo, kad Rusijos primesta Krymo valdžia paskelbė ketinanti parduoti apie 100 ukrainiečių nekilnojamojo turto objektų. Tuo metu Kryme buvo surengtos aštuonios pavogto Ukrainos nekilnojamojo turto pardavimo aukcionų procedūros ir sudarytos pirkimo-pardavimo sutartys už daugiau kaip 815 mln. rublių (apie 8,23 mln. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas