Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos opozicijos aktyvistas pateikė dvi versijas, kas galėjo surengti Krymo tilto sprogdinimą

Rusijos opozicijos aktyvistas Genadijus Gudkovas paskelbė dvi versijas, kurios, jo nuomone, yra realiausios bandant suprasti, kas šeštadienį surengė sprogdinimus ant Krymo tilto, rašo ukrainiečių naujienų agentūra UNIAN.
Krymo tiltas po sprogimo ir gaisro
Krymo tiltas po sprogimo ir gaisro / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak G.Gudkovo, Krymo tilto sprogdinimas buvo arba gerai suplanuotas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų raketinis smūgis, arba Rusijos saugumo tarnybų provokacija.

„Turiu dvi versijas. Pirmoji versija – tai sėkminga AFU ataka, raketinė ataka, kuri leido sunaikinti dalį tilto... Antroji versija – tai tikrai galėjo būti Rusijos „gudų“ provokacija, kai jie paleido ant tilto sunkvežimį su sprogmenimis ir tam tikru momentu jį susprogdino“, – cituojamas Rusijos opozicionierius.

„Intriga išlieka, gali būti įvairių versijų“, – priduria jis.

UNIAN anksčiau skelbė, kad Krymo tilto sprogdinimas buvo speciali Ukrainos saugumo tarnybos operacija. Tačiau ši informacija oficialiai nebuvo patvirtinta.

Tilto, jungiančio Maskvos aneksuotą Krymą su Rusija, sprogimas įvyko ankstų šeštadienio rytą. Jo metu iš dalies įgriuvo dvi tilto eismo juostos, skelbiama apie tris žuvusius.

Rusijos ir Krymo valdžios institucijos stengėsi nuraminti gyventojus ir sumenkino atakos prieš tiltą, kuris Kremliui turi didelę simbolinę reikšmę, svarbą.

Šeštadienio popietę Maskvos primesta Krymo pusiasalio valdžia paskelbė atnaujinusi automobilių eismą apgadintu tiltu, o rusų susisiekimo ministerija sekmadienį tvirtino, kad tolimojo susisiekimo keleiviniai traukiniai iš Krymo į Rusiją „važinėja pagal standartinį grafiką“.

Maskvos primestas Krymo vadovas Sergejus Aksionovas vėlų šeštadienį sakė, kad pareigūnai vertina, ar saugu leisti tiltu važiuoti autobusams.

Jis sakė, kad žmonės, norintys grįžti į Rusiją, gali vykti automobiliu arba keltu į tokius miestus kaip Krasnodaras ir Anapa.

Maskva pranešė, kad sprogo sunkvežimyje buvusi bomba, o sprogimas sukėlė didžiulį gaisrą, tačiau nepuolė kaltinti Ukrainos.

Visgi kai kurie pareigūnai, daugiausia Kryme ir Rusijos okupuotose Ukrainos teritorijose, paragino imtis atsakomųjų veiksmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas