Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos pajėgų kariai Kurske rado progą pralobti: ėmė plėšti parduotuves

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms įsiveržus į Rusijos Kursko sritį kai kurie rusų kariškai tai suprato kaip progą pralobti. Gluškovo gyvenvietėje, kuri buvo evakuota prieš Ukrainos puolimą, keli kareiviai apiplėšė telekomunikacijų parduotuvę „Megafon“, skelbia naujienų svetainė „The Moscow Times“.

Užfiksuotame vaizdo įraše matyti, kaip karine uniforma vilkintys vyrai išdaužia patalpų langus, o paskui iš salono ima nešti prekes, pranešė susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalas „Tipični Kursk“.

Tai, kad buvo įvykdytas apiplėšimas, patvirtino Rusijos karinis tinklaraštininkas Vladimiras Romanovas. Pasak jo, plėšikai buvo identifikuoti ir jau surasti.

VIDEO: Rusijos pajėgų kariai Kurske pasinaudojo proga: ėmė plėšti parduotuves

Laikinai pareigas einančio Kursko srities gubernatoriaus patarėjas Romanas Alechinas nurodė, kad vaizdo įraše užfiksuoti vyrai yra čečėnai.

„Plėšikai turi vardą ir pavardę, ir kiekvienas už savo nusikaltimus turėtų atsakyti asmeniškai, o ne žmonės ar visas dalinys. Šie du niekšai jau yra atsakingi!“ – pareiškė jis.

R.Alechinas paragino žmones rašyti jam ir apie kitus plėšikavimo faktus, su kuriais jis ketina „griežtai“ susidoroti.

„Kiekvienas niekšas, kuris apsivilko Rusijos kariškio uniformą, davė priesaiką, o paskui pavogė ar sunaikino Rusijos piliečio, nepriklausomai nuo tautybės, turtą, turi atsakyti pagal karo meto įstatymus! Nes jie ne tik pavogė, bet ir išniekino mūsų kovotojų – Rusijos kariškių – uniformą!“ – plūdosi gubernatoriaus patarėjas.

Nepriklausoma naujienų svetainė „Agenstvo“ patvirtino, kad bent vienas iš užpuolikų tarnauja čečėnų dalinyje.

„Radome nuotrauką, kurioje jis pozuoja šalia Huseino Mežidovo, 249-ojo atskiro specialaus motorizuotojo motociklinio bataliono „Pietūs“ Grozno junginio „Rosgvardija“ vado. Sprendžiant iš fono ir paradinės uniformos, nuotrauka daryta gegužės 9 d. arba maždaug šią dieną“, – rašoma straipsnyje.

Po kelių valandų „Agenstvo“ paskelbė, kad žurnalistams pavyko rasti dar kelias šio kario nuotraukas. Socialiniuose tinkluose jis pasirašinėja kaip Jusufas Abdulvadudovas. Vienoje iš nuotraukų iš jo puslapių socialiniuose tinkluose jis stovi su marškinėliais su užrašu „Achmato Kadyrovo pulkas“, kitoje – „UAZ“, kuris registruotas „Rosgvardijos“ departamentui Čečėnijoje, fone.

Pažymima, kad plėšikauti pradėję čečėnų dalinių kovotojai turėjo ginti pasienio regionus nuo Ukrainos puolimo. Tačiau praktiškai jiems nepavyko sustabdyti Ukrainos reguliariosios kariuomenės. Specialiųjų pajėgų „Achmat“ vadas Apti Alaudinovas tvirtino, kad Kyjivo pajėgos su savo kovotojais perėjo tarp tvirtovių.

Ukraina įsiveržė į Kursko sritį rugpjūčio 6 d. rytą ir iki rugpjūčio 15 d. užėmė 1150 kvadratinių kilometrų Rusijos teritorijos ir 82 gyvenvietes. Ukrainos kariuomenė taip pat galėjo paimti į nelaisvę šimtus karių, įskaitant šauktinius.

Rusijos karinė vadovybė iš fronto linijos Ukrainoje į Kursko sritį pervedė 5 000 karių grupę, kad atremtų puolimą, leidiniui „The Wall Street Journal“ sakė keli su padėtimi susipažinę šaltiniai. Pasak jų, Rusija perkėlė kelias nepakankamai sukomplektuotas brigadas, iš kurių viena buvo perkelta iš Ukrainos Donecko srities, o kitos buvo perdislokuotos iš mažiau strategiškai svarbių vietovių.

Pasak „The Wall Street Journal“, Rusijos kariuomenei gali prireikti iki 20 tūkst. gerai apmokytų karių, kad išstumtų Ukrainos pajėgas iš Kursko srities. Tuo pat metu Vakarų analitikai ukrainiečių grupuotės prie Kursko dydį vertina 6 000 karių. Jiems taip pat padeda apie 4 000 karių, dislokuotų Sumų srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas