Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 14 /20:47

Rusijos parlamentarai priėmė įstatymo projektą dėl lyties keitimo draudimo

Rusijos žemieji parlamento rūmai, Dūma, trečiadienį nubalsavo už tai, kad būtų uždraustas chirurginis ir teisinis lyties keitimas, Maskvai stiprinant savo konservatyvią poziciją, tebesitęsiant jos plataus masto invazijai į Ukrainą.
LGBT bendruomenės eitynės Karakase
Asociatyvi nuotr. / „AFP“/„Scanpix“

Daugelį metų Rusija nėra tolerantiška šalis tiems, kurie neatitinka griežto Kremliaus požiūrio į tradicines šeimos vertybes.

Maskvos plataus masto invazija į Ukrainą Rusijoje dažnai vaizduojama kaip egzistencinė kova su Vakarų liberaliomis vertybėmis, o tai tik dar labiau padidino spaudimą LGBTQI bendruomenei šalyje.

Deputatai pirmuoju svarstymu pritarė įstatymo projektui, kuriuo uždraudžiamos „medicininės intervencijos, kuriomis siekiama pakeisti asmens lytį“, ir „valstybinė lyties pakeitimo be operacijos registracija“, skelbiama Dūmos interneto svetainėje.

Dūmos interneto svetainėje teigiama, kad vyriausybė nustatys leidžiamų intervencijų, „susijusių su vaikų įgimtų fiziologinių anomalijų gydymu“, sąrašą.

Antrasis svarstymas turi įvykti vėliau.

Valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ deputatas Piotras Tolstojus teigė, kad įstatymo projektu siekiama sustabdyti Vakarų prieš tradicinę šeimą nukreiptos ideologijos skverbimąsi į šalį.

„Labai noriu, kad vaikinai, kurie dabar gina Rusijos garbę savo gyvybės kaina, grįžtų namo ir pamatytų, kad šalis pasikeitė“, – platformoje „Telegram“ rašė jis.

„Mes visi kovojame už naują suverenią Rusiją kaip vieningas frontas, kuriame nėra Vakarų įtakos“, – pridūrė P. Tolstojus.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra ne kartą pasisakęs prieš translyčių asmenų teises.

Šis įstatymo projektas yra naujausias iš daugelio konservatyviųjų siūlymų, pateiktų po to, kai Maskva praėjusių metų vasarį pasiuntė savo karius į Ukrainą.

Praėjusių metų rudenį Rusija sugriežtino vadinamąjį „gėjų propagandos“ įstatymą, kuriuo faktiškai buvo uždrausta teigiamai minėti LGBTQI asmenų santykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas