Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 18 /21:18

Rusijos paskirtas pareigūnas pripažino, kad rusai „paliko“ Piatychatkų kaimą, Rusijos gynybos ministerija tai neigia

Naujienų agentūra „Reuters“ pasidalino Rusijos paskirto pareigūno pranešimu, kad Ukrainos pajėgos perėmė Piatychatkų gyvenvietės Zaporižios fronte kontrolę.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „Reuters“/„Scanpix“

Pareigūnas sekmadienį pripažino, kad Ukraina atkovojo kaimą pietinėje Zaporižios srityje.

Vladimiras Rogovas tvirtino, kad Ukrainos pajėgos užėmė Piatychatkų gyvenvietę ir ten įsitvirtino, o jas apšaudo Rusijos artilerija.

„Priešo „bangos“ pobūdžio puolimas davė rezultatų, nepaisant didžiulių nuostolių“, – susirašinėjimo platforfmoje „Telegram“ raše V.Rogovas.

Jo teigimu, rajone tebesitęsia smarkūs mūšiai.

Tuo tarpu leidinio „Guardian“ žurnalistas Danas Sabbaghas atkreipė dėmesį, kad Rusijos karinis tinklaraštininkas „War Gonzo“ taip pat pranešė, kad Rusijos kariai „paliko“ Piatychatkų kaimą Zaporižios fronte.

Pasak žurnalisto, tinklaraštininkas daro prielaidą, kad Ukraina šiame rajone sutelkė didelius rezervus, daugiausia pėstininkų, taip pat „sunkiosios šarvuotosios technikos“.

Rusijos gynybos ministerija neigia, kad Ukraina atsiėmė Piatychatkų kaimą

Sekmadienį Rusijos vyriausybė paneigė savo pačios okupuotoje pietų Ukrainoje dislokuoto vadovo pranešimą, paneigdama jo teiginį, kad Kyjivo pajėgos atsiėmė kaimą netoli Zaporižios fronto.

„Piatychatkos puolimas buvo atremtas. Sunaikinta keliolika tankų, šarvuočių ir (Ukrainos ginkluotųjų pajėgų) gyvosios jėgos“, – rašoma bataliono spaudos centro pranešime Rusijos gynybos ministerijos „Telegram“ puslapyje.

Kol kas Ukrainos pusė šių teiginių nekomentavo, o naujienų agentūra „Reuters“ ir leidinys „Guardian“ negalėjo nepriklausomai patvirtinti informacijos patikimumo.

Jei informacija apie išlaisvintą gyvenvietę pasitvirtintų, tai būtų antrasis Ukrainos laimėjimas šioje srityje po Lobkovės kaimo išlaisvinimo ir akivaizdus puolimo eskalavimas tiesiausiu keliu į Krymą, nors manoma, kad būtent šiame rajone Rusijos gynyba yra stipriausia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas