Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijoje jau sklando sąmokslo teorijos: neramumai Armėnijoje – kerštas už Ukrainą

Rusijos Dūmos deputatai jau prabilo apie tai, kad įvykiai Armėnijoje primena neramumus, kurie lėmė valdžios pasikeitimus Ukrainoje, Gruzijoje ir Kirgizijoje. Kai kurie iš jų jau prabilo ir apie paslaptingą Vašingtono įtaką, skelbia „The Moscow Times“.
Protestuojantys Armėnai
Protestuojantys armėnai / „Scanpix“/AP nuotr.

„Nėra jokios priežasties save apgaudinėti – visos vadinamosios spalvotos revoliucijos prasidėjo nuo panašių įvykių“, – aiškino Dūmos Tarptautinių santykių komiteto vadovas Konstantinas Kosačiovas.

„Mums nėra tas pats, kas vyksta Armėnijoje“, – teigė Federacijos Tarybos vadovė Valentina Matvijenko. „Tikimės, kad viskas bus išspręsta taikiai“, – pridūrė ji.

„Ši ataka prieš Jerevaną buvo tikėtina. Tikriausiai tų protestų viduje yra nemažai Ukrainos karių, o viskam yra vadovaujama iš išorės. Pagrindinis organizatorių tikslas yra kraujo praliejimas“, – teigė Kremliui palankus politikos apžvalgininkas Sergejus Markovas.

Kai kurie komentatoriai jau prabilo, kad neramumai, kilę dėl elektros kainų didinimo, yra tiesioginis kerštas Rusijai už įvykius Donbase. Gerus santykius su Rusija pastaruoju metu palaikiusios Armėnijos piliečiai nebuvo patenkinti valdžios nuolankumu Kremliui.

Pastarasis elektros kainų didinimas taip pat buvo lemtas Rusijos energetikos milžinės „Inter RAO“ vadovo Igorio Sečino sprendimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas