Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos prokurorai prašo 7 metams įkalinti JAV pilietį, kaltinamą kovojus už Ukrainą

Rusijos prokurorai paprašė skirti septynerių metų laisvės atėmimo bausmę JAV piliečiui, kuris kaltinamas kaip samdinys kovojęs Ukrainoje prieš Rusiją, šeštadienį pranešė Rusijos naujienų agentūros.
MAXIM SHEMETOV / REUTERS
MAXIM SHEMETOV / REUTERS

Prokurorai teismo paprašė atsižvelgti į 72 metų Stepheno Hubbardo (Stiveno Habardo) amžių ir sakė, kad jis pripažino savo kaltę, pranešė naujienų agentūra „Interfax“. 

Jie taip pat paprašė, kad S. Hubbardas bausmę atliktų griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje.

Rusijoje dalyvavimas samdinių veikloje yra nusikalstama veika, už kurią baudžiama laisvės atėmimu nuo 7 iki 15 metų.

Pasak prokurorų, po to, kai Rusija 2022 metų vasarį pasiuntė karius į Ukrainą, S. Hubbardas pasirašė sutartį su Ukrainos kariuomene ir už prisijungimą prie vieno iš Ukrainos teritorinės gynybos dalinių esą gaudavo mažiausiai 1 tūkst. JAV dolerių (906 eurus) per mėnesį.

Teigiama, kad jis esą buvo apmokytas, gavo asmeninį šaunamąjį ginklą ir kovojo Ukrainos kariuomenėje kaip samdinys iki 2022 metų balandžio, kai jį paėmė į nelaisvę Rusijos kariuomenė.

JAV ambasada Maskvoje naujienų agentūrai „The Associated Press“ pareiškė žinanti „apie pranešimus apie Amerikos piliečio suėmimą“, tačiau teigė, kad „dėl privatumo apribojimų“ negali pateikti daugiau komentarų.

Rusijos teismai nuteisia daugiau kaip 99 proc. kaltinamųjų, o prokurorai gali apskųsti nuosprendžius, kurie, jų nuomone, yra per švelnūs.

Pastaraisiais metais Rusijoje vis dažniau suimami amerikiečiai. Dėl to padidėjo susirūpinimas, kad Rusija gali siekti areštuoti JAV piliečius, kad vėliau juos galėtų panaudoti kaip kozirį derybose dėl rusų, nuteistų už nusikaltimus JAV ir Europoje, grąžinimo.

Rugpjūtį JAV ir Rusija užbaigė didžiausią posovietinėje istorijoje apsikeitimą kaliniais. Po šio apsikeitimo už grotų Rusijoje tebėra keli JAV piliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas