Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 04

Rusijos propaganda trina delnais: Estijos premjerės skandalas tapo proga įgelti dėl Ukrainos

Po skandalo, susijusio su estų premjere Kaja Kallas ir jos vyro verslu Rusijoje, daugelis estų išreiškė susirūpinimą, kad Rusijos propaganda bandys pasinaudoti šia situacija, o tai gali sukelti tam tikrą Ukrainos visuomenės nusivylimą Estija. Iš tiesų prorusiškoje Rusijos žiniasklaidoje pastebimos pastangos pristatyti Kaja Kallas kaip „Vakarų veidmainystės“ paramos Ukrainai simbolį, o Ukrainos spauda kol kas susilaiko nuo griežtų vertinimų.
Kaja Kallas
Kaja Kallas / AP/„Scanpix“ ir 123RF nuotr.

Estijoje kilus skandalui, kurį sukėlė paskelbta informacija apie premjerės vyro dalyvavimą Rusijoje toliau veikiančiose įmonėse, daugelis opozicijos politikų suskubo pabrėžti, kad ši situacija smarkiai pakenks Estijos reputacijai tarptautiniu mastu.

Kaja Kallas pasauliui pasirodė kaip ryžtinga maksimalaus sankcijų spaudimo Rusijai šalininkė, todėl paviešinta informacija apie jos vyro verslą akivaizdžiai užtraukė Estijos premjerei kaltinimus veidmainyste.

Estijos premjerės kritikai atkreipė dėmesį į tai, kad šis skandalas ne tik pakirs Estijos patikimumą sąjungininkų akyse, bet ir gali būti panaudotas Rusijos propagandos prieš Estijos, Ukrainos ir Vakarų šalių interesus, kuri tikrai nepraleis progos sureikšminti šių abejotinų verslo sandorių Rusijoje mastą, taip pat su ypatingu entuziazmu dar kartą pabrėš, kad Europos šalių parama Ukrainai yra veikiau kažkas panašaus į Vašingtono nurodymų vykdymą, o ne atspindinti Europos tautų valią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas