Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos propaganda visiškai susimovė: išplatino įrašą, kuriame kalba tariami CŽV agentai

Rusijos dienraštis „Komsomolskaja pravda“ išplatino tariamai skandalingą įrašą, kuriame kalba du CŽV agentai, identifikuojami kaip Davidas Hamiltonas ir Davidas L.Sternas, rašo foreignpolicy.com. Įraše jie kurpia virš Rytų Ukrainos numušto Malaizijos lėktuvo sunaikinimo planą.

Tariamai autentiškame įraše girdimi vyrų balsai sunkiai paslepia jų akcentus. Vienas pokalbio pradžioje kalba su britišku, o vėliau su amerikietišku akcentu, o kitas neslėpdamas porina su laužytu rusišku.

Akivaizdžiai vaidinami agentai garso įraše tariasi numušti lėktuvą raketa žemė-oras arba vykdyti „planą B“ – susprogdinti jame paslėptą bombą. Pasak tariamų agentų, kaltė tada turi būti verčiama Rusijai.

Dar juokingiau yra tai, kad rimtu įrodymu pavadintame įraše vyrai akivaizdžiai kalba versdami savo sakinius iš rusų kalbos.

Rusija iki šiol priešinasi Malaizijos lėktuvo MH17 numušimo tyrimui Jungtinių Tautų tribunole. Rusijos atstovų teigimu, trūksta įrodymų, atskleidžiančių tikruosius tragedijos, nusinešusios 298 gyvybes, kaltininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito