Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 05

Rusijos propagandistai pratrūko ir pažėrė karčių žodžių Kremliui: „Laikas tai pripažinti“

Birželio 23 d. Rusijos daugiatautėje Dagestano Respublikoje buvo surengtas koordinuotas išpuolis prieš kelias bažnyčias, sinagogą ir policiją, per kurį iš viso žuvo daugiau kaip 20 žmonių ir dar 46 buvo sužeisti. Per pastaruosius porą mėnesių tai buvo jau trečias žmonių gyvybes nusinešęs teroristinis išpuolis, tačiau šį kartą Rusijos propagandistų požiūris į įvykio priežastis ryškiai skiriasi. Atsižvelgiant į konkrečias aplinkybes, ankstesnė Kremliaus pozicija, kad teroristinius išpuolius Rusijoje užsako arba remia ukrainiečiai ir NATO, nebėra populiari.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Tiek prokremliškų televizijų laidose, tiek propagandistų „Telegram“ kanaluose, aptariant kruvinus įvykius Dagestane, pradedama girdėti diskusijų apie tai, kodėl valstybės saugumo institucijos nesugeba užkirsti kelio teroristiniams išpuoliams ir ar kaltės galima ieškoti ir vidaus politikos problemose.

Galiausiai paaiškėjo, kad teroristinėje grupuotėje veikė ir Dagestano politinio elito atstovų giminaičiai, ir net kai kurie V.Putino partijos „Vieningoji Rusija“ nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito