Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos raketų bandymai neramina JAV – ar Vladimiras Putinas netenka kantrybės?

Rusijos prezidento Vladimiro Putino gerai apgalvotas žingsnis trečiadienį paleisti naują tarpžemyninę balistinę raketą paskelbiant, jog šis veiksmas yra įspėjimas Vakarams, „bandantiems kelti grėsmę mūsų šaliai“, paaštrino Joe Bideno administracijos susirūpinimą.

Būgštaujama, kad Rusija dabar yra tokia izoliuota nuo viso pasaulio, jog V.Putinas nemato didelių minusų, jei imsis provokuojančių veiksmų.

Dar prieš raketos paleidimą JAV pareigūnai ir užsienio šalių lyderiai svarstė, ar jų sėkmė atskiriant Rusiją nuo didžiosios pasaulio ekonomikos dalies ir paverčiant ją diplomatine atstumtąją, dar labiau nepaskatins V.Putino ryžto įtvirtinti savo šalies stiprybę.

Pirmasis branduolinę galią turinčios raketos „Sarmat“ paleidimas yra tik naujausias pavyzdys, kaip Rusijos vadovas bando priminti pasauliui apie savo pajėgumus kosmose, elektroninėje erdvėje ir palei Europos pakrantę, nepaisant Ukrainoje patirtų nesėkmių.

„Dabar jo elgesį diktuoja jo karo logika“, – praėjusią savaitę po susitikimo su Putinu Rusijoje sakė Austrijos kancleris Karlas Nehammeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas