Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 25 /17:39

Rusijos rinkimų komisija neleido A.Navalnui kelti savo kandidatūros prezidento rinkimuose

Rusijos Centrinė rinkimų komisija pirmadienį vienbalsiai atmetė garsaus opozicijos veikėjo Aleksejaus Navalno paraišką kitais metais įvyksiančiuose prezidento rinkimuose varžytis su dabartiniu šalies vadovu Vladimiru Putinu. Komisija nubalsavo, kad šis kovotojas su korupcija neatitinka kriterijų. Tai reiškia, kad A. Navalnui oficialiai neleista kelti savo kandidatūros prezidento rinkimuose.
Aleksejus Navalnas
Aleksejus Navalnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jam neleidžiama dalyvauti dėl teistumo už grobstymą ir paskirtos lygtinės penkerių metų įkalinimo bausmės. A.Navalnas teigia, kad jo nuteisimas buvo politiškai motyvuotas.

Jis būtų galėjęs užsiregistruoti kandidatu, jeigu jam būtų buvęs suteiktas specialus leidimas arba jeigu būtų buvęs atšauktas jo teistumas.

Prezidentas Vladimiras Putinas per kovo 18 dieną įvyksiančius rinkimus sieks ketvirtos kadencijos ir beveik neabejojama, kad ją laimės.

A.Navalnas žadėjo vadovauti kampanijai už rinkimų boikotavimą, jeigu jo pavardės nebus balsalapiuose. Jo iššūkis laikomas rimčiausiu V. Putinui per visus jo valdymo metus.

Ragina rusus boikotuoti prezidento rinkimus

A.Navalnas pirmadienį paragino šalies rinkėjus boikotuoti kitų metų kovą įvyksiančius prezidento rinkimus.

Tokį pareiškimą jis paskelbė po kiek anksčiau priimto Centrinės rinkimų komisijos sprendimo neleisti jam kelti savo kandidatūros rinkimuose.

„Skelbiame rinkėjų streiką. Prašysime visų boikotuoti šiuos rinkimus. Mes nepripažinsime šių rinkimų rezultatų“, – po vienbalsiai priimto rinkimų komisijos sprendimo atmesti jo kandidatūrą žurnalistams pareiškė A.Navalnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento