Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos rytinę pakrantę sukrėtė žemės drebėjimas

Netoli rytinės Kamčiatkos pakrantės Rusijos tolimuosiuose rytuose įvyko 6,6 balo pagal Richterio skalę žemės drebėjimas, teigia Europos Viduržemio jūros regiono seismologijos centras (EMSC).
Žemės drebėjimas Rusijoje
Žemės drebėjimas Rusijoje / Ekrano nuotr.

Žemės drebėjimas įvyko 100 km gylyje, pranešė EMSC.

Pirmadienį apie 15.06 val. vietos laiku (6.06 val. Lietuvos) laiku drebėjimas buvo juntamas Kamčiatkos Petropavlovsko mieste.

Rusijos mokslų akademijos geofizikos tarnyba pranešė, kad žemės drebėjimo stiprumas siekė 6,9 balo, o smūgis įvyko netoli Avačios įlankos Kamčiatkos pusiasalio pietrytinėje pakrantėje, pranešė „Sputnik News“.

Žemės drebėjimo stiprumas buvo patikslintas nuo pradinio 5,7 balo. Drebėjimo epicentras buvo Avačios įlankos vandenyse.

Socialiniuose tinkluose pasidalytame vaizdo įraše matyti, kaip biure dreba kompiuterių ekranai ir iš stiklinės išsiliejęs vanduo.

Tai buvo antrasis žemės drebėjimas Kamčiatkos regione per mėnesį po to, kai kovo 8 d. Kamčiatkos pusiasalio pietinę pakrantę sukrėtė 6,1 balo stiprumo požeminis smūgis.

Praėjusį mėnesį įvykęs žemės drebėjimas per tris valandas po pirmojo seisminio aktyvumo sukėlė du paskesnius požeminius smūgius.

Rusijos Tolimuosiuose Rytuose esančio Kamčiatkos pusiasalio ilgis – 1 250 km. Šiame regione yra didžiausias aktyvių ugnikalnių tankis – 19 aktyvių regiono ugnikalnių yra įtraukti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Regionas taip pat yra linkęs į žemės drebėjimus, nes yra Ramiojo vandenyno seismiškai aktyvios zonos, vadinamos Ugnies žiedu, šiaurės rytinėje dalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas