Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos televizijos eteryje vėl skamba grasinimai Baltijos šalims: „Teks jas užkariauti“

Rusijos Federacijos federalinio kanalo eteryje vėl ėmė skambėti grasinimai Baltijos šalims. Šį kartą propagandos laidoje profesorius, Maskvos valstybinio universiteto Aukštosios televizijos mokyklos dekanas Vitalijus Tretjakovas sakė, kad Rusija „užkariaus“ kaimynines šalis, jei jos „nenusileis“ jai.
Rusijos televizija
Rusijos televizija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

V.Tretjakovas sakė, kad Baltijos šalys yra „Rusijos kelias prie Baltijos jūros“. Todėl jis reikalauja, kad Lietuvos, Latvijos ir Estijos vyriausybėse būtų „Rusijos atstovai“.

„Nustatykite šioms šalims, jų vadovybei politines sąlygas, tegul išsiaiškina, kas už jų stovi, kad žinotų, kad bet kokiu atveju turi daryti taip, kaip mes jiems liepėme. Priešingu atveju jas teks užkariauti“, – pareiškė rusas.

V.Tretjakovas taip pat pridūrė, kad tai buvo jo „pasiūlymas“. Atsakydamas propagandistas ir pagrindinis Kremliaus ruporas Vladimiras Solovjovas paniekinamai suabejojo ​​Baltijos valstybių valstybingumu.

„Kodėl mes kalbame apie šių teritorijų valstybingumą kaip apie įvykusį faktą?“ – klausė propagandistas.

Užsipuolė ir D.Peskovas

Ukrainą užpuolusio Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas antradienį viešai pakomentavo Lietuvos vadovo Gitano Nausėdos raginimą, kad Vakarai perduotų Ukrainai tolimojo nuotolio artileriją ir naikintuvų. D.Peskovas sakė, kad Baltijos šalys ir Lenkija provokuoja konfrontacijos augimą negalvodamos apie pasekmes.

„Stebime gana agresyvų požiūrį Baltijos šalių ir Lenkijos atstovų, kurie, atrodo, yra pasirengę padaryti viską, kad išprovokuotų tolesnį konfrontacijos augimą. Be to, ko gero, mažai galvoja apie pasekmes.

„Reuters“/„Scanpix“/Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas
„Reuters“/„Scanpix“/Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas

Žinoma, tenka apgailestauti, kad tokiomis aplinkybėmis didžiųjų Europos valstybių vadovai, atliekantys visų europinių procesų varomosios jėgos vaidmenį, deja, neatlieka balansuojančio vaidmens ir neatsveria tokių ekstremistinių polinkių turinčių atstovų“, – kalbėjo D.Peskovas.

Taip jis atsakė į žurnalisto klausimą apie G.Nausėdos žodžius, kad raudonosios linijos dėl ginkluotės tiekimo Ukrainai privalo būti peržengtos.

Gavusi pažadų dėl tankų, Ukraina dabar prašo modernių vakarietiškų naikintuvų ir toliašaudės artilerijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas