Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos URM vadovas perspėja Europą dėl „savižudiškos avantiūros“

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas perspėjo Europos šalis nesiekti konfrontacijos su Maskva, pareiškęs, kad tai būtų „savižudiška avantiūra“.
Niyi Fote / ZUMAPRESS.com
Niyi Fote / ZUMAPRESS.com

Kalbėdamas vietoj Rusijos prezidento Vladimiro Putino, kuris, kaip ir ankstesniais metais, nedalyvavo svarbiausiame Jungtinių Tautų renginyje, S. Lavrovas taip pat perspėjo „netempti (Ukrainos) į NATO“.

„(Vakarai) tikisi nugalėti Rusiją pasitelkdami neteisėtą Kyjivo neonacių režimą, bet jie jau ruošia Europą, kad ir ji įsitrauktų į šią savižudišką avantiūrą“, – JT Generalinės Asamblėjos sesijoje sakė S. Lavrovas.

„Nekalbėsiu čia apie pačios idėjos bandyti iki pergalės kovoti su branduoline galia beprasmiškumą ir pavojingumą“, – pažymėjo jis.

S.Lavrovas sakė, kad „šiurkštūs“ rusų teisių „pažeidimai“ ir tie, kurie „jaučiasi esą Rusijos kultūros dalis... Rusijos ir visos Europos saugumui kelia grėsmę, kylančią iš Kyjivo režimo ir tų, kurie ją [Ukrainą] tempia į NATO“.

S.Lavrovas kalbėjo po to, kai paaiškėjo, kad per Rusijos smūgius ligoninei Ukrainos pasienio Sumų mieste, Ukrainos institucijų duomenimis, žuvo devyni žmonės.

„Rusija smogė vienai iš miesto ligoninių dronais „Shahed“, – platformoje „Telegram“ parašė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, o regiono valdžia pranešė, kad žuvusiųjų skaičius išaugo iki devynių ir 12 žmonių buvo sužeisti.

Ši ataka įvykdyta tuo metu, kai Ukrainos lyderis spaudžia Kyjivo sąjungininkus Vakaruose leisti naudoti tolimojo nuotolio tiksliuosius ginklus smūgiams Rusijos gilumoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas