Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos visuomenę apie koronavirusą informuojantis medikas: „Tie, kuriems lemta mirti, mirs“

Medikas ir televizijos laidų vedėjas Aleksandras Miasnikovas, Rusijoje paskirtas informuoti visuomenę apie kovą su naujojo koronaviruso epidemija, pareiškė, kad COVID-19 pražudys tiek žmonių, kiek reikės. Anksčiau jis skelbė, kad virusui neva neįmanoma išplisti po Rusiją.
Aleksandras Miasnikovas
Aleksandras Miasnikovas / „Instagram“ nuotr.

Kaip primena „The Moscow Times“, A.Miasnikovas balandžio viduryje buvo paskirtas vadovauti Nacionaliniam koronaviruso informacijos centrui, kuris informuoja Rusijos gyventojus apie COVID-19 grėsmę, gydymo ir prevencijos metodus.

A.Miasnikovas išgarsėjo Kremliaus šunimi kritikų dažnai pavadinamo Vladimiro Solovjovo laidose, kur pasirodo kaip ekspertas.

Taip buvo ir šį kartą – interviu V.Solovjovui davęs medikas pareiškė: „Infekcija pasieks savo ir mes visi užsikrėsime. O tie, kuriems lemta mirti, mirs. Visi numiršta.“

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Vladimiras Solovjovas
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Vladimiras Solovjovas

Anksčiau A.Miasnikovas teigė, kad tikimybė, jog koronavirusas išplis po Rusiją, lygi 0 proc., ir džiaugėsi mažu mirčių skaičiumi.

Ketvirtadienio duomenimis, šalyje jau patvirtina daugiau nei 300 tūkst. užsikrėtimų, be to, mirė beveik 3 tūkst. užsikrėtusių žmonių.

A.Miasnikovas: mums baigsis testai, jei visi puls testuotis po kiekvieno nusičiaudėjimo.

„Nepulkite į paniką dėl simptomų. Net jei tai koronavirusas, tai ką? Aišku, kad reikia pasitikrinti ir stengtis neužkrėsti kitų, bet supraskite – tai iliuzija.

Mums baigsis testai, jei visi puls testuotis po kiekvieno nusičiaudėjimo“, – dabar sako A.Miasnikovas.

Tiesa, Rusijos žiniasklaidoje pasklidus pastarosioms jo citatoms, A.Miasnikovas apkaltino žurnalistus išėmus jo žodžius iš konteksto – esą jis kaip tik siekė nuraminti žmones, kurie jaučia „abejones ir rytojaus baimę“.

„Nėra prasmės švaistyti energiją ir naikinti savo sąmonę panika. Taip jau yra, kad mes visi mirtingi, – parašė medikas. – Tai, kad žmogus mirtingas, neturi temdyti mūsų gyvenimo. Turime gyventi ir mėgautis gyvenimu.“

Rusijoje su koronavirusu siejamų mirčių mažiau nei kitose valstybėse, kuriose patvirtintų užsikrėtimų skaičius panašus. Abejojama, kad ar Rusijos pateikiami duomenys tikslūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas