Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 26

Rusijos žiniasklaida ėmė svarstyti apie S.Šoigu įpėdinį: realiausias – vienas kandidatas

Po Jevgenijaus Prigožino vadovauto maišto numalšinimo Rusijos žiniasklaida pradėjo aktyviai svarstyti, kas galėtų pakeisti J.Prigožino aštriai kritikuotą gynybos ministrą Sergejų Šoigu. Realiausiu pretendentu laikomas Rusijos prezidento Vladimiro Putino buvęs asmens sargybinis, dabar Tulos srities gubernatorius Aleksejus Diuminas. Apie tai, kad jis yra realus kandidatas, savo paskyroje "Facebook" svarsto ir užsienio reikalų ministro patarėjas Laurynas Jonavičius.
Aleksejus Diuminas
Aleksejus Diuminas / „Scanpix“ nuotr.

J.Prigožinas skelbė, jog jo vadovaujamos privačios karinės kompanijos „Wagner“ kariai iš Ukrainos į Maskvą patraukė ne Rusijos prezidento Vladimiro Putino nuversti, o į „teisingumo žygį“ prieš Rusijos Gynybos ministerijos vadovus.

VIDEO: Nufilmuota karinė technika Rostove prie Dono, Rusijoje

J.Prigožinas maišto išvakarėse apkaltino gynybos ministrą S.Šoigu, kad jo ir generalinio štabo viršininko Valerijaus Gerasimovo įsakymu raketomis buvo atakuotos „Wagner“ pozicijos okupuotose Ukrainos teritorijose. Gynybos ministerija tai paneigė.

J.Prigožino konfliktas su Rusijos kariuomenės vadais tęsiasi jau ilgą laiką ir darėsi vis karštesnis. Jis atvirai S.Šoigu ir V.Gerasimovą kaltino nekompetencija, sabotažu ir reikalavo juos pašalinti iš pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi