Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos žiniasklaida: Venesueloje nusileido pinigų pilnas lėktuvas

Venesueloje nusileido iš Rusijos pakilęs ir per Dubajų bei Maroką tranzitu skridęs krovininis lėktuvas, kuris, greičiausiai, atgabeno pinigus dabartiniam šalies prezidentui Nicolasui Madurui, rašo „Novaja Gazeta“.
„Boeing 757“
„Boeing 757“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį perpiet Karakase nusileido dieną prieš tai Maskvoje pakilęs krovininis lėktuvas „Boeing 757“.

Leidinio duomenimis, kai lėktuvas nutūpė Jungtiniuose Arabų Emyratuose, jį pasitiko centrinio banko šarvuoti automobiliai, kurie iškrovė iš jo auksą ir pakrovė JAV dolerių pilnus konteinerius.

Žinoma, jog iki pat 2011 m. Venesuela didžiąją dalį savo aukso atsargų saugojo įvairiuose Europos ir JAV miestuose. Tačiau buvusiam prezidentui Hugo Chavezui nusprendus auksą susigrąžinti į Venesuelą, užsienyje liko 30 tonų.

„Novaja Gazeta“ duomenimis, būtent šis auksas, dabar vertas 1,2 mlrd. dolerių, ir buvo pakrautas į lėktuvą Maskvos Vnukovo oro uoste bei iškeistas į JAV dolerius Dubajuje. Dabar, šie pinigai esą pasiekė Venesuelą, kur sustiprins šalies prezidento Nicolaso Maduro poziciją kovojant dėl valdžios su opozicijos lyderiu Juanu Guaido.

Vis daugiau valstybių laikinu Venesuelos vadovu pripažįsta būtent opozicijai atstovaujantį parlamento vadovą, o JAV įvedė sankcijas Venesuelos valstybinei naftos perdirbimo įmonei, taip tikintis susilpninti N.Maduro pozicijas.

Ketvirtadienį Europos Parlamentas pasekė JAV valdžios pavyzdžiu ir pripažino J.Guaidą laikinu Venesuelos vadovu bei paskatino šalyje kuo skubiau surengti demokratiškus rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas