Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusiškasis „WikiLeaks“ paskelbė tariamų Vladimiro Putino rūmų už 1 mlrd. dolerių nuotraukas (nuotraukos)

Internete pasirodė Juodosios jūros pakrantėje statomų rūmų, kurie, kai kurių šaltinių teigimu, skirti Rusijos premjerui Vladimirui Putinui ir kurių statyboms jau išleistas visas milijardas dolerių, nuotraukos, pranešė newsru.com.
Skandalingieji „Putino rūmai“ Juodosios jūros pakrantėje
Skandalingieji „Putino rūmai“ Juodosios jūros pakrantėje / RuLeaks.net nuotr.

Apie šiuos rūmus praėjusių metų pabaigoje Rusijos žiniasklaidai papasakojo verslininkas Sergejus Kolesnikovas. Premjero V.Putino Spaudos tarnyba kategoriškai neigia, kad šalies Vyriausybės vadovas kaip nors susijęs su šiais rūmais.

Dabar nuotraukas internete paskelbė garsiosios svetainės „WikiLeaks“ rusiškasis analogas „RuLeaks“. Nuotraukos publikuojamos su antrašte „Putino rūmų“ Praskovejevkoje prie Juodosios jūros fotografijos“. Tiesa, svetainės autoriai mėgina apsidrausti prirašydami: „RuLeaks.Net redakcija gavo rūmų, apie kuriuos neseniai rašė spauda, nuotraukų seriją. Mes nesirengiame teigti, kieno šie rūmai, mes tik publikuojame paties objekto nuotraukas.“

Kaip teigia newsru.com, svetainė „RuLeaks“ pastaruoju metu dėl nežinomų priežasčių susiduria su techninėmis problemomis – kai kada tampa nepasiekiama skaitytojams. Svetainę „RuLeaks“ praėjusių metų pabaigoje įkūrė „Rusijos piratų partija“. Iš pradžių šios svetainės kūrėjai ketino skelbti į rusų kalbą išverstus „WikiLeaks“ dokumentus, susijusius su Rusija ir Nepriklausomų Valstybių Sandraugos šalimis, tačiau neseniai projekto organizatoriai pradėjo savarankiškai rinkti ir viešinti iš neatskleidžiamų šaltinių gautą informaciją apie korupciją, Rusijos politikų bei visuomenės veikėjų piktnaudžiavimo atvejus.

Rūmų statybos prasidėjo 2005 metais, kai buvo įsigytas valstybinės žemės sklypas šalia Praskovejevkos, kuriame turėjo būti statomas nedidelis poilsio kompleksas. Šio pirminio projekto biudžetas siekė vos 14 mln. dolerių.Newsru.com taip pat primena, kad praėjusių metų pabaigoje verslininkas S.Kolesnikovas atviru laišku kreipėsi į prezidentą Dmitrijų Medvedevą ir papasakojo apie Juodosios jūros pakrantėje statomus ištaigingus itališko stiliaus rūmus. Pasak S.Kolesnikovo, lėšas rūmų statybai paaukojo šalies verslininkai. Šį laišką publikavo interneto svetainė CorruptionFreeRussia.com.

Tarp rūmų fundatorių S.Kolesnikovas įvardijo vieną iš kooperatyvo „Ozero“ steigėjų Nikolajų Šalamovą ir banko „Rossija“ akcininką Dmitrijų Gorelovą. Premjero atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas tada pareiškė, kad V.Putinas nėra niekaip susijęs su šiais rūmais.

Kaip teigia S.Kolesnikovas, iš pradžių už Rusijos verslininkų paaukotus pinigus ketinta pirkti medicinos įrangos Sankt Peterburgo klinikoms, tačiau vėliau nuspręsta juos skirti V.Putino rūmų statybai. Pasak verslininko, 2005 metais V.Putinas paprašė N.Šalamovo sukurti investicijų bendrovę „Rosinvest“. Kompanijos savininkai slepiasi už anoniminių „atstovaujamųjų akcijų“.

Rūmų statybos prasidėjo 2005 metais, kai buvo įsigytas valstybinės žemės sklypas šalia Praskovejevkos, kuriame turėjo būti statomas nedidelis poilsio kompleksas. Šio pirminio projekto biudžetas siekė vos 14 mln. dolerių. Vėliau pradėtas įgyvendinti vynuogynų veisimo ir elitinio vyno gamybos šiame regione projektas.

Kaip pasakojo S.Kolesnikovas, 2009 metų viduryje N.Šalamovas jam perdavė V.Putino nurodymą nutraukti investavimą į beveik visus pramonės projektus, kuriais užsiėmė „Rosinvest“, o lėšas skirti statyboms Praskovejevkoje.

Pasak S.Kolesnikovo, dabar ant Juodosios jūros kranto kyla milžiniški rūmai su kazino, žiemos teatru, vasaros amfiteatru, varpine, plaukimo baseinais, sporto kompleksu, sraigtasparnių aikštelėmis, parkais, arbatos gėrimo nameliais, patalpomis aptarnaujančiam personalui ir techniniais pastatais. Viso komplekso plotas siekia dešimtis tūkstančių kvadratinių metrų.

Pagal rezidencijų skaičių V.Putinas nusileidžia tik Kim Jong-Ilui

Mycityua.com suskaičiavo Rusijos premjero rezidencijas ir paskelbė, kad jų yra net aštuoniolika. Šiuo skaičiumi Vyriausybės vadovas nusileidžia tik Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong-Ilui.

Pasak šio interneto leidinio, kurį cituoja Rusijos žiniasklaida, V.Putinas turi keturias oficialias rezidencijas: darbo rezidenciją Kremliaus Senato rūmuose, paradinę rezidenciją Kremliaus Didžiuosiuose rūmuose, rezervinį kabinetą Kremliaus administraciniame korpuse ir „Novo Ogariovo“ rezidenciją, esančią už 30 kilometrų nuo Maskvos, kurioje premjeras su šeima gyvena jau ilgiau nei dešimt metų.

„Novo Ogariovo“ rezidencijoje, pasak mycityua.com, be vilos, yra oranžerijų, paukštidžių, baseinas, cerkvė, taip pat arklidė su veisliniais žirgais. Po teritoriją V.Putinas važinėja šarvuotu visureigiu „Mercedes“.

Be to, kaip skelbiama, V.Putino rezidencijų yra visoje Rusijoje:

– valstybinė vila Barvichoje, Maskvos srityje;
– rezidencija „Rusj“ Tverės srityje, medžioklės ūkio „Zavidovo“ teritorijoje;
– jūrinė rezidencija „Dvorec kongressov“ – Konstantino rūmai Strelnioje, Leningrado srityje;
– vasaros rezidencija „Bočarov ručej“ prie Sočio;
– vyriausybinė vila „Šuiskaja Čupa“ Karelijoje;
– rezidencija „Užin“ už 20 km nuo Valdajaus miesto Naugardo srityje;
– sanatorija „Volžskij utios“ ant Kuibyševo vandens saugyklos kranto;
– turistinė bazė „Tantal“ ant Volgos kranto, už 40 km nuo Saratovo;
– rezidencija „Sosny“ ant Jenisiejaus kranto netoli Krasnojarsko;
– rezidencija „Angarskije chutora“ už 47 km nuo Irkutsko;
– valstybinė vila „Malyj istok“ miške ant Malo-Istokskio tvenkinio kranto prie Jekaterinburgo
– rezidencija kurortiniame Pionierskij miestelyje, Kaliningrado srityje.

Be jau išvardytų 16 rezidencijų, mycityua.com prie sąrašo prideda vis dar statomus objektus: skandalinguosius rūmus ant Juodosios jūros kranto, taip pat būsimą rezidenciją susitikimams su Kinijos ir Indijos vadovais Altajuje. Naujiems tiltams ir keliams Altajaus regione, kaip teigia leidinys, buvo išleisti 3 mlrd. litų iš federalinio biudžeto ir dar 120 mln. rublių iš vietos biudžeto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas