Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusų propagandininkai turi neįtikėtinų versijų apie Kyrylo Budanovo žmonos apnuodijimą

Po pranešimo apie Ukrainos karinės žvalgybos vado Kyrylo Budanovo žmonos Mariannos apnuodijimą sunkiaisiais metalais rusų propagandininkai viešai aptarė ir kelias savo versijas.
Ukrainos karinės žvalgybos vadas K.Budanovas ir jo žmona M.Budanova
Ukrainos karinės žvalgybos vadas K.Budanovas ir jo žmona M.Budanova / 15min koliažas

Diskusija – propagandinėje laidoje

Olgos Skabejevos vedamos tiesioginės laidos „60 minučių“ dalyviai, svarstydami M.Budanovos apnuodijimą, šaipėsi, jog neva M.Budanova galėjo būti neištikima savo vyrui. Tokį spėjimą jie bandė pateisinti faktu, kad kartu su ja nukentėjo ir keli žvalgybos karininkai.

„Kuo Marianna užsiiminėjo su kitais karininkais? Temperatūrą vienas kitam matavo? Bet tai jų reikalai“, – vieną iš dalyvių citavo Ukrainos naujienų agentūra UNIAN.

Ukrainos žvalgybos vadas neva pats apnuodijo žmoną/Ekrano nuotrauka iš „Unian“
Ukrainos žvalgybos vadas neva pats apnuodijo žmoną/Ekrano nuotrauka iš „Unian“

Pakenkė pats sutuoktinis?

Apsvarstę, ar žvalgybos vado žmona neturėjo nesantuokinių ryšių, propagandininkai ėjo dar toliau – galiausiai užsiminė, kad galbūt ir pats K.Budanovas galėjo bandyti nunuodyti sutuoktinę, nes esą turėjo meilužį.

„O gal prie to prisidėjęs jos vyras? Yra toks Richardas Moore’as, (britų slaptosios žvalgybos) MI-6 viršininkas. Jis turi pavaduotoją, tik užkrito man dabar jo pavardė.

Tai štai buvo publikacija, kad tas MI-6 vadovo pavaduotojas palaiko santykius su K.Budanovu. Gali būti ir taip, kad jie ten užmezgę romaną“, – spekuliavo vienas iš laidos dalyvių.

Žinomas rusų propagandininkas Borisas Rožinas savo „Telegram“ kanale taip pat iškėlė versiją, pagal kurią už žmonos apnuodijimą atsakingas pats K.Budanovas.

„Ukrainos žiniasklaida praneša, kad, kaip įtariama, buvo apnuodyta karinės žvalgybos vado K.Budanovo žmona. Apnuodyta sunkiaisiais metalais. Tiriamas pasikėsinimas nužudyti.

Tačiau yra versija, kad žmona bandė atsikratyti pats K.Budanovas, nes ji trukdė jam gyventi su vyrais (K.Budanovas tuo kaltinamas jau seniai – ypač Vladimiras Rogovas kartą apkaltino Budanovą, kad šis gyvena su Mi-6 agentu).

Gana intriguojanti istorija“, – rašė jis.

Jokių įrodymų

Tokios spekuliacijos iš tiesų neturi jokių įrodymų. Apie žvalgybos vado žmonos apnuodijimą pranešė ne viena įvairių šalių žiniasklaidos priemonė (čia, čia, čia, čia, čia).

Lapkričio 28 d. Ukrainos žvalgybos atstovas spaudai pranešė, kad šios žinybos vado žmona buvo apnuodyta. Tai patvirtino ir pats K.Budanovas. Pranešta, kad moteris gydoma ligoninėje dėl apsinuodijimo sunkiaisiais metalais.

„Reuters“/„Scanpix“/Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylo Budanovas
„Reuters“/„Scanpix“/Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylo Budanovas

Dėl įtariamo pasikėsinimo nužudyti atliekamas tyrimas.

K.Budanovas yra teigęs, kad žmona saugumo sumetimais gyvena jo kabinete. Tai gali reikšti, kad kaip tik jis galėjo būti numatytas taikinys.

Rusija ne kartą buvo apkaltinta dėl pasikėsinimų į žmonių gyvybes pasitelkus nuodus, kurių sudėtyje yra sunkiųjų metalų.

Pats K.Budanovas yra tapęs ne mažiau kaip dešimties Rusijos pasikėsinimų nužudyti taikiniu.

Ukraina pareiškė, kad įtaria, jog už žvalgybos vado žmonos apnuodijimo slepiasi būtent Rusija.

15min verdiktas: melas. Rusijos propagandininkų svarstymai, esą K.Budanovo žmoną apnuodyti galėjo pats K.Budanovas, nes ji esą jam trukdė gyventi su vyrais, neturi pagrindo. Ukraina iškėlė versiją, kad kaip tik Rusija gali stovėti už šio incidento.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, ja siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas