Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 18

Rusų propagandistai nusitaikė į Ukrainos žvalgybos vadą: scenarijų apgalvojo ne iki galo

Rusijos propagandistai paskelbė klastotę, kad Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylo Budanovas neva yra Vokietijos klinikoje po „sužeidimo“ ir pridūrė, kad jis yra „komoje“.
Kyryla Budanovas
Kyrylo Budanovas / „Scanpix“/AP nuotr.

Dezinformacijos kampaniją palaikė beveik visi garsiausi propagandistai, „karo korespondentai“ ir „Z“ kanalai, įskaitant Vladimirą Solovjovą. Jie vienbalsiai ir beveik identišku tekstu tvirtina, kad „Budanovas yra komoje“. Šią informaciją gydytojai neva „nutekino“ vokiečių žurnalui „Stern“.

1,3 milijono Vladimiro Solovjovo, garsiausio Rusijos lyderio Vladimiro Putino propagandisto, susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalo sekėjų šeštadienio rytą galėjo apsidžiaugti perskaitę tokią žinutę: „Budanovą ištiko koma – teigia vokiečių žurnalas „Stern“.

Suklastotą istoriją perėmė propagandinis leidinys Ukraina.ru, o vėliau – kiti Rusijos informacinės erdvės pagalbininkai. Tačiau po kelių valandų vadinamieji žurnalistai nusprendė patikrinti pirminį šaltinį, ir tokios informacijos nerado. Dalis kanalų paskelbė informacijos paneigimą, pavadinę ją „nepatikima“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas