Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusų propagandistas susiprato neturintis žodžio laisvės: palaikysiu ar nepalaikysiu – vis tiek kalėjimas

Rusų propagandistas Andrejus Norkinas valstybės kontroliuojamos televizijos NTV laidoje „Susitikimo vieta“ ketvirtadienį pristatydamas segmentą apie Rusijos pajėgų pasitraukimą iš Chersono eteryje susiprato neturįs žodžio laisvės – ar palaikys, ar nepalaikys sprendimą pasitraukti iš svarbaus miesto Ukrainoje, vis tiek pagal Baudžiamąjį kodeksą už bet kurią nuomonę numatyta bausmė – keleri metai nelaisvės.
Andrejus Norkinas
Andrejus Norkinas / Ekrano nuotrauka

Trečiadienį Rusija oficialiai paskelbė apie Chersono atidavimą, pavadinusi tai „kariuomenės atsitraukimu“. Ketvirtadienį laida „Susitikimo vieta“ prasidėjo trumpu propagandisto A.Norkino monologu, kuriame jis konstatavo, kad negali kalbėti apie Rusijos Gynybos ministerijos sprendimą išvesti kariuomenę iš Chersono.

„Jei jūs tikitės, kad paaiškinsiu, ką apie tai galvoju, tai aš jums nesakysiu nieko. Bet paaiškinsiu, kodėl.

Jei palaikysiu šį sprendimą ir pasakysiu, kad palikdama Chersoną Gynybos ministerija elgiasi teisingai, tai reikš, kad viešai skatinu pažeisti Rusijos teritorinį vientisumą.

Pagal mūsų Baudžiamojo kodekso 280 straipsnio 1 dalį – specialiai šįryt patikrinau – už tai galima gauti kelerius metus kalėjime.

O jeigu nepalaikysiu šio sprendimo ir manysiu, kad palikdama Chersoną Gynybos ministerija pasielgė blogai, tai viešai diskredituosiu Ginkluotąsias pajėgas, kas irgi įrašyta Baudžiamojo kodekso 280 straipsnyje, tik 3-oje dalyje, kuri numato panašios trukmės įkalinimo bausmę.

Nenoriu į kalėjimą. Tad pažiūrėsime reportažą ir kalbas perduosime mūsų mieliems ekspertams“, – televizijos eteryje kalbėjo A.Norkinas.

Prokremliško propagandisto A.Norkino vedama laida „Susitikimų vieta“ yra pagarsėjusi itin įžūliais dezinformacijos pavyzdžiais. Nuo invazijos į Ukrainą laidos diskusijose daugiausia dėmesio skiriama Ukrainos ir Vakarų kritikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas